вівторок, 28 квітня 2020 р.

Коронавірус вносить свої корективи


Коронавірус Covid-19 активно мігрує світом та вносить зміни в роботу бібліотек України. Бібліотечні установи закриваються на карантин, користувачі стають віддаленими, але від того не менш важливими та потрібними.

 Вніс він зміни і в план роботи бібліотек комунального закладу «Коблівська публічна бібліотека».
Тепер ми працюємо дистанційно.
     І найперше, що ми радили своїм користувачам, так  це  зберігати спокій та читати онлайн з користю для саморозвитку та без ризику зараження. Бібліотекарі  пропонують  підбірку сайтів, де можна скачати художні та наукові книги українських та зарубіжних авторів без реєстрації, 
надсилання смс, де можна здобути та перевірити нові знання за допомогою інтерактивних вправ,  знайти необхідні матеріали для дистанційного навчання, а також перечитати книги в своїх домашніх бібліотеках.  
   В своїх бібліотечних блогах  рекомендуємо читачам скористатися доступом до бібліотечних онлайн-ресурсів України та отримати онлайн-послуги .   Ми залишаємось  на зв'язку з користувачами через електронну пошту, сторінки в соціальних мережах, Skype, Viber,  телефон.

    А також  працюємо  з бібліотечним фондом (списуємо  застарілу літературу, реставруємо пошкоджені книги), беремо  участь у вебінарах, готуємо  сценарії майбутніх масових заходів, що заплановані на  2020 рік, працюємо над презентаціями та відео, поповнюємо краєзнавчу картотеку та краєзнавчі теки, виготовляємо рекламну продукцію,  

проводимо дистанційне обслуговування користувачів (оплата комунальних), оновлюємо  дизайн бібліотек, займаємося благоустроєм території навколо бібліотек, а також  працюємо  над вдосконаленням свого професійного рівня. 

    
 Коблівська публічна бібліотека провела   суцільну перевірку  свого фонду  (лютий-березень), зараз комплектує подаровані читачами  книги (надійшло 600 примірників за січень-лютий 2020 року)  
    Бібліотекарям є чим зайнятися під час карантину.


   А  щойно пандемія  відступить і суспільство зможе повернутися до нормального життя, бібліотеки  знову  з радістю  відкриють  свої двері  для користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар