середу, 21 грудня 2016 р.

У гостях Діда Мороза і Санта Клауса



Ще з дитинства люблю я це свято:
За вікном сніговиця реве,
Візерунки на вікнах морозні,
В небі місяць, мов човен пливе.
 
На порозі найказковіші та найулюбленіші дітьми, та й нами, дорослими, свята. У будь-якій країні є свої звичаї і правила, як відзначати головне свято в році – Новий Рік.
А спогади про Новорічні чудеса, напевно, є у більшості з нас. Жодна з новорічних ночей не проходила без доброго Дідуся Мороза і милої Снігуроньки.
Ось і під час заходу «У гостях Діда Мороза і Санта Клауса» ми  відправилися на північ шукати  обійстя Великого Старця Півночі - Діда Мороза і в Лапландію – царство Снігової Королеви, місце проживання Санта – Клауса.
 
 
 
 
 
  Дошкільнята не тільки побували в гостях у Діда Мороза і Санта Клауса, а й дізналися багато цікавого про них, а також розповідали віршики, розгадували загадки, «читали» улюблені дитячі журнали та прикрашали ялинку.


 

 
 


Святковий настрій та дитячий захват - гарантовано! Повертаємо віру у Діда Мороза, таємниці та дива!

Цікавинки

Відомо, що персонаж на ім’я Санта Клаус створений з образу єпископа періоду раннього християнства Святого Миколая, який народився в 270 році нашої ери в турецькому селищі Патара. Він відомий тим, що непомітно дарував біднякам гроші і подарунки. Сучасне зображення Санта Клауса засноване в основному на поемі 1823 «A visit from St Nicholas» (Візит Святого Миколая), яка також називається «Ніч перед різдвом».


У нас теж є свій « різдвяний дід » улюблений, хоча і трохи суворий, Дід Мороз. Він завідує морозами і холоднечею, а праобразом його, мабуть, було одне з язичницьких божеств – Великий Старець Півночі, який був відомий своїм холодним злим норовом.
У довгій шубі, підперезаний поясом, у валянках, з густою білою бородою, червоним носом і цілим мішком подарунків. Найкращий дідусь на світі! В гості до дітвори він приходить не один, а з красунею онукою Снігуронькою. І зовсім скоро вони постукають у наші двері.
 
 
А хто ж така Снігуронька, звідки вона взялась?
Цікава її історія «народження». Прийнято вважати роком її народження - 1873-й рік. Саме тоді з’являється Снігуронька в одній з однойменних п’єс О.М. Островського за мотивами народної казки, так знайомої нам з Вами з дитинства. Мова йшла про дівчину, яку зліпили  зі снігу, саме про ту красуню, яка розтанула, перестрибуючи через вогонь, і стала прародителькою нашої з Вами Снігуроньки.
 
Відмінності. Одяг. Взуття. Транспорт. Помічники.
 
 
У Санта-Клауса - нічний ковпак з помпончиком; коротка червона куртка; легкі рукавички; штани;  чоботи.
 
У Діда Мороза -шапка, облямована хутром; тепла шуба (червона, синя, біла) до п'ят; теплі рукавиці; штани не видно під шубою; валянки.
 
Санта-Клаус їздить у возі запряженій оленями і йому допомагають ельфи. Дід Мороз пересувається пішки або на санях, запряжених трійкою коней. Санта-Клаусу ельфи допомагають, а  Діду Морозу - його онука, Снігуронька.
 


Джерела:
2016rik.pp.ua›
porada.pp.ua›
www.uur.ro/images/ziare/visnek


  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар