четвер, 22 квітня 2021 р.

Земля не рабиня наша, а мати


 

Любі друзі, пам’ятаймо:
Земля не рабиня наша, а мати.
А ми на землі — не тимчасові мешканці, а мудрі господарі.
Дерева, квіти, пташка і травиця від нас не завжди можуть захиститись.
А якщо зникнуть вони, чи зможемо на планеті жити ми?


 Природа Землі не тільки красива й корисна, але й дуже тендітна та вразлива. І ставитися до природи треба дуже обережно й дбайливо. З давніх-давен природа була основою життя людини. У ній людина знаходила все для задоволення своїх потреб: їжу, одяг, житло. Проте природа не безмежна у своїй щедрості, не залишається байдужою до проявів споживацького егоїстичного ставлення до неї .

  В бібліотеці ви зможете підібрати собі книги та статті з журналів, які знайомлять читачів з новими відкриттями і досягненнями наук про Землю. Тут можна побачити книги з геології, екології, географії, охорони земель та природи рідного краю, тощо.


   Книга відкриває секрети нашої планети і показує все, з чого вона складається, що ховається глибоко під землею і на поверхні — з чого складаються гірські вершини, печери, а що знаходиться глибоко під морями та океанами, допитливий читач загляне між хмарами і побуває в епіцентрі землетрусу.




Про що ця книга? Як влаштована наша планета? Чому біля підніжжя гір ростуть дерева, а на вершинах лежать льодовики? Чому бувають хвилі і як з'являється вітер? Чому вода в річках не закінчується, а моря не переливаються через край? Що за Сонце у нас під ногами?
 Щоб знайти відповіді на ці та багато інших питань, Чевостік і дядько Кузя знову відправляються в подорож - цього разу на чарівному летоплавонире. Герої пролетять навколо нашої прекрасної планети, піднімуться до вершин гір і спустяться в глибини океанів, розглянуть поблизу океани, озера і річки, материки і острови, вулкани і гейзери. Під час подорожі дядько Кузя розповість про найбільш важливих природних явищах і пояснить причини їх виникнення.
 Багато цікавих книг чекає на вас, любі друзі, в бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар