четвер, 15 квітня 2021 р.

Інформуємо. Радимо. Пропонуємо

     Ми продовжуємо  перегляд  літератури, яку надала  Державна установа «Український інститут книги» за Програмою  поповнення фондів публічних бібліотек та надання грантів інституційної підтримки для українських видавців.

  

    

   У бібліотеці оформлена виставка «Дивограй книжковий», в якій відображена література різноманітної  тематики. Кожен з вас, шановні читачі, може знайти свою книжку, яка розвіє і розважить, збагатить і розширить власні духовні та інтелектуальні горизонти. 




   Наприклад, в книзі Д. Корній   «Місяцівна» розповідається про дівчину Терезу, яку  кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, — альбіносів — називають людьми Місяця. Мама Василина, прагнучи врятувати її після автомобільної аварії, передає старовинний оберіг — лунницю, що багато століть супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Терези кардинально змінюється: з настанням повні щось лихе наче вселяється в дівчину — і вона опритомнює на старому сокальському цвинтарі з кров’ю під нігтями та присмаком крові в роті.
   Щоб здолати зло, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні, розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо.

Світ людських взаємин складний і неоднозначний. Відчути своє місце в ньому допоможуть запитання з книжки Оскара  Бреніф`є «Що таке взаємини?»

     Чи зобов’язані ми завжди поважати інших? Хіба є люди, не гідні поваги? Можливо, інколи для нечемності є вагомі причини? А чи завжди слід погоджуватися з іншими? Чи можуть дві різні думки бути водночас правильними? І чи варто зрікатися правди, щоб уникнути конфлікту? Світ людських взаємин складний і неоднозначний. Відчути своє місце в ньому допоможуть запитання з книжки «Що таке взаємини?».
    Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.

 Маленькі історії Великих Людей. І.Томас. Леонардо да Вінчі


      Що зробило генієм Леонардо да Вінчі?

    Він був художником, винахідником, архітектором, інженером, математиком, скульптором та вченим. Намалював найвідоміші у світі твори мистецтва та здійснив креслення 400 машин, які можна конструювати і сьогодні. А ще винайшов справжній літальний апарат! Його ідеї випереджали світ на сотні років.
    Відкрийте для себе одного із найяскравіших і найдопитливіших розумників у веселому та барвистому путівнику про його дивовижне життя.


Ще багато цікавої літератури чекає на вас в нашій бібліотеці, шановні користувачі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар