середу, 21 квітня 2021 р.

Дівчатка, нова книга для вас: прочитайте!

  Бібліотека продовжує знайомство з літературою, наданою Українським інститутом книги.
    Любі дівчатка, ми підготували  для вас виставку - презентацію «Дівчатка, нова книга для вас: прочитайте!» творів  сучасних письменників. Тут і романи, і повісті, і збірки оповідань. Серед цього переліку ви знайдете як легкі пригодницькі й романтичні тексти, так і непрості твори, які зачіпають складні життєві ситуації та допомагають у їх вирішенні. 


 

      Цікава і повчальна книга Гауеншильд  Лідії «Цілком дівчачі штукенції». 

     Ця книга - душевна розмова про все наболіле і таємне. Чому вранці так важко вилізти з ліжка? Чому тепер домашнє завдання ти робиш в останній момент? І чому червонієш як рак, коли з тобою заговорить хлопець? .. Автор відповідає на масу дівчачих питань, допомагає зрозуміти себе, а також знайти спільну мову з батьками і однолітками. На сторінках книги читачок чекають не тільки цікаві розповіді, але і корисні поради і дотепні тести, які так весело проходити з подругами.


       Роман «Маленькі жінки» Луїзи Мей Олкотт одним з найвідоміших у світі творів американської літератури для юнацтва. Четверо юних сестер — Мег, Джо, Бет та Емі, які народилися в заможній родині, а нині потерпають від бідності, хоч інколи й нарікають на долю, але день у день вчаться наповнювати душу добром та милосердям. Кожна з них має свої риси характеру, вирізняється неповторною зовнішністю і манерами, світобаченням та інтересами. Але вони люблять одна одну та батьків, вміють знаходити радість у простих речах і тим самим творять навколо себе атмосферу справжності, яка притягує інших.




     Аніела Чольвіньська-Школік. Як витримати хлопців і не з’їхати з глузду.

    Хлопці здатні в одну мить розізлити нас, а вже за хвилину розсмішити дотепним жартом чи зворушити милою витівкою. Ну як їх витримати і не з’їхати з глузду?! Прочитай порадник, і дізнаєшся, якими хлопці є насправді і чому саме такими. Окрім того, знайдеш відповіді на інші питання, які цікавлять тебе щораз більше: про що і як розмовляти з хлопцем, як поводитися на побаченні і вгамувати у собі вир суперечних почуттів. Дізнайся більше про світ хлопців, щоб краще й певніше почуватися в їхньому товаристві.



   В  бібліотеці   багато цікавих книг для підлітків, які  розповідають юному поколінню про такі актуальні теми як дружба, перше кохання, незгоди, допомагають краще розібратися в собі та навколишньому світі. Окрім розважальної функції, підліткова література ще має велику місію – пізнавальну та розвивальну. Зрештою, в деяких випадках набагато краще навчитися на чужому досвіді, ніж допускати власні помилки. 





 


Немає коментарів:

Дописати коментар