середа, 8 липня 2015 р.

Всеукраїнський день родини

 
Сім’я, родина, рід –
Які слова святі.
Вони потрібні кожному в житті.
Якщо зміцніє хоч одна родина-
Міцніша стане наша Україна.
 
 
 
8 липня - Український День родини. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» був підписаний 30 грудня 2011 року. А  свято  відзначається з 2012 року.
 В міжнародному співтоваристві День сім'ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році і відзначається 15 травня. В Росії існує «День сім'ї, любові та вірності», який також відзначається 8 липня. 
В цей день за православним календарем випадає день пам'яті святих благовірних князя Петра і княгині Февронії, які зберегли подружню любов і вірність, незважаючи на безліч випробувань. Шанобливе ставлення один до одного, турботливе ставлення до рідних дуже важливі для збереження міцної сім'ї.
До бібліотеки читачі приходять сім'ями.  До Всеукраїнського дня родини для користувачів ми підготували книжкову виставку «Улюблені книги мого дитинства», підібрали літературу для молодих сімей, а мамам, татам, бабусям і дідусям літературу, що допоможе пізнати секрети виховання дітей, їх раннього розвитку.    

Сім'я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування його як громадянина. Тому союз сім'ї і держави - необхідна застава процвітання і добробуту його громадян. Благополуччя сім'ї завжди залишатиметься мірилом розвитку і прогресу країни.

 Сьогоднішнє свято – це освідчення в любові до своєї сім’ї, бажання зробити для неї щось приємне.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар