четвер, 16 липня 2015 р.

 
Кожного року в липні місяці ми звітуємо про роботу нашої бібліотеки. Ось і в цьому році 15 липня відбулося засідання виконавчого комітету Коблівської сільської ради, на якому заслухали звіт бібліотекаря Резніченко Л.В. про роботу  сільської бібліотеки.


  Бібліотека намагається усіма формами, методами здійснювати свою роботу через проведення масових заходів, надання індивідуальної та групової інформації, залучаючи населення до багатьох своїх заходів і акцій. Бібліотека сприяє підвищенню соціальної активності людей, формуючи у них громадську свідомість, допомагаючи створювати особливий суспільний мікроклімат у регіоні свого впливу.    
  Робота  нашої бібліотеки направлена на потреби жителів . Ми  уважно прислухаємося до думок і побажань різних вікових та соціальних груп, а також до конкретної людини, яка має потребу не тільки в інформації, а й у психологічній підтримці. Тому розвивали дозвіллєві форми роботи з орієнтацією на можливість невимушеного спілкування. Продовжують працювати  клуби:  «Ділова жінка», «Юні казкарі», гурток «Екологія душі», Університет ІІІ віку.

  Масові форми роботи бібліотеки   сприяють розвитку комунікативного   середовища у бібліотеці, творчого та   інтелектуального потенціалу людини. Серед них: діалогові, ігрові, рекламно-інформаційні форми, зокрема, бесіди-діалоги, зустрічі, комп’ютерні презентації, прем’єри книг, журналів,  рольові ігри-обговорення, конкурси, літературні турніри, конкурси-загадки. Соціокультурна робота бібліотеки  представлена широким розмаїттям форм: диспути, презентації книги, усні журнали, години цікавих повідомлень, екологічні
 ігри,бібліоінформини.    
В бібліотеці відбулися  творчі виставки   робіт народних  майстрів та  членів гуртка «Екологія душі» з  солоного тіста,  природного матеріалу , ниток, зернят кави, пластиліну, вишивки хрестиком, гладдю.                                                                                 
      Влітку на березі Чорного моря продовжила свою діяльність  пляжна  бібліотека . Працювала  вулична  бібліотека «Читайка», Літературна галявина. Протягом року проводилися акції, флешмоби.    
    Два роки бібліотека успішно обслуговує читачів за допомогою безкоштовної комп’ютерної мережі Інтернет.                                                   
                                                                             
                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар