пʼятниця, 10 липня 2015 р.

Цілюще диво

Лікарські рослини - найбільше диво природи,
царство краси і наше цілюще багатство
  Рослини-безцінний дар природи. Їхнє значення важко переоцінити. З давніх-давен історія людства пов’язана з ними. Це живий дух , невід’ємна частина нашого життя. Рослини годують, одягають, зігрівають,лікують,рятують. Природа не жаліє для нас нічого, роздаючи щедро всі свої дари, щоб люди та інші  живі істоти жили в гармонії, красі, мирі, злагоді.



  За легендою, коли Бог вигнав за гріх Адама і Єву з раю, то сказав: “Якщо ви такі неслухняні й розумніші за мене, самі й лікуйтеся від недуг”. І розсипав на землю насіння різних цілющих трав. І відшукують люди цілющі трави для зцілення від недуг.
 Останнім часом в Україні спостерігається значне погіршення здоров’я нації. Тому однією з задач бібліотеки є робота з формування здорового способу життя, життя в єдності з матінкою-природою, використовуючи досвід, традиції наших предків і новітні сучасні наукові розробки
 Тому в бібліотеці була організована фіто-вітальня «Лікарські рослини в житті людини», завітавши до якої, відвідувачі дізналися про властивості тих чи інших лікарських рослин,  про настої та відвари, які готують зазвичай із листя, стебел, квітів; відвари, коріння, кори, бульб тощо.



На книжковій виставці «Зелена аптека» представлена різноманітна література, яка розповідає про стародавні секрети знахарів, способи збору, зберігання трав та їх застосування,  народні легенди про походження назв рослин.

А ще наших  відвідувачів ми частували чорним байховим,  зеленим чаєм та трав’яним з липи, меліси та календули. 
Невичерпним джерелом здоров’я, гарного настрою і душевного багатства є для нас краса рідної землі. Радують і безмежно надихають її багатства та щедрість. Та не слід забувати, що й природа чекає від нас вдячного піклування. Пам’ятаймо про це завжди і за будь-яких обставин.


Джерело:
dieta.rv.ualikarski-roslyny-u-zhytti-lyudyny



Немає коментарів:

Дописати коментар