субота, 7 жовтня 2023 р.

Просвітитель, Добротворець, Гуманіст

 

    

    До 105- річчя з дня народження Василя Сухомлинського, видатного письменника, мудрого вчителя, директора школи, доброго сина і  батька, бібліотекар Коблівської центральної бібліотеки  провела бібліотечний урок доброти «Все починається з добра».

  

  Під час заходу бібліотекар ознайомила дітей з життєвим і творчим шляхом письменника,
розповіла, що Василь Сухомлинський дуже любив дітей, навчав їх, а ще писав для них оповідання, казки про: працелюбних мурашок і веселого метелика, про ласкаве сонечко, про зайчика - хвалька та голосистого півника, про ласкаві мамині руки і добру бабусю. 




   Він писав про доброту, бо сам був доброю людиною і дуже хотів, щоби діти виросли добрими і чуйними, працьовитими, щоб любили  рідних, нашу Батьківщину.
 Діти  здійснили подорож до читацької скарбнички Василя Олександровича,
  Прочитали і обговорили оповідання «Добре слово», «Красиві слова і красиве діло», які прививають  кожній дитині доброту, сердечність, чуйність до всього живого й красивого.

  

   В.О.Сухомлинський – найвідоміший педагог і
письменник. Він працював 35 років у школі. Василь Олександрович – заслужений вчитель України. Для молодших школярів він написав майже 1500 мініатюр – казок, оповідань, легенд. Він був великим педагогом і талановитим письменником. 


    Є люди, перед світлою пам’яттю яких ми в глибокій пошані схиляємо голову. Таким залишився для нас і Василь Олександрович Сухомлинський. Його ім’я відоме на Кубі і в Австралії, Японії й Німеччині, Греції і Монголії, Китаї і Польщі, у багатьох країнах світу. Його педагогічна спадщина має різноплановий, багатоаспектний характер, а твори – це золоті розсипи перевірених практикою педагогічних ідей, знахідок, рекомендацій. Тому вчіться від них  мудрості, терпіння, щоб стати справжньою Людиною з великим серцем та чистими помислами.
    Сухомлинський дійсно жив і творив для людей. Він хотів, щоб з маленької дитини виросла справжня людина, яка б піклувалася про свої рідних, поважала друзів і любила Батьківщину.

Інтернет джерело


Немає коментарів:

Дописати коментар