середа, 11 жовтня 2023 р.

З Днем дівчаток!

 

   Сьогодні, 11 жовтня, в чудовий осінній день, починаючи з 2012 року,  відзначають  Міжнародний день дівчат. Він був проголошений Організацією об'єднаних націй у грудні 2011 року в знак визнання прав дівчат. Всесвітній день дівчат покликаний продемонструвати і знайти шляхи вирішення проблем, з якими стикаються дівчата, а також нагадати про важливість розширення їх можливостей і захисту їх прав. 

У їх число входять можливість отримання освіти, повноцінного харчування, медичного обслуговування, соціальні права, захист від дискримінації, насильства та примусового заміжжя в дитячому віці. За даними ООН, у світі налічується понад 1 мільярд дівчаток у віці до 18 років.

  З нагоди Міжнародного дня дівчаток,  працівники бібліотеки  підготували для вас книжкову добірку про дівчат та для дівчат.
   На виставці  представлена література  на різну тематику: це і художні книги про дівчат, про перше кохання, дружбу, родину, це і різні посібники  і порадники українських і зарубіжних авторів: «Ел і Ева» Н. Білої,  «Не кажи нікому» С. Камінської, «Дівчата за право вибору» Л.Ньюбері, «Посібник виживання для дівчат» К. де Вітте,  «Цілком дівчачі штучки", Л. Гауеншильд,  «Як витримати хлопців і не з’їхати з глузду» А. Чольвінської – Школік, «Азбука кохання для дівчаток», тощо.

                                      Дівчатка,  запрошуємо вас до нашої бібліотеки.

  У  нашій  книгозбірні  ви можеш взяти і прочитати багато  книг про дівчаток, дружбу,  як порозумітися з батьками та   друзями, як користуватися соцмережами та знайомитися з новими людьми.

     Тож вітаємо  вас, дорогі дівчатка,  зі святом і бажаємо, щоб кожен день дарував гарний настрій, щасливу усмішку, везіння, успіхів у навчанні, щоб завжди мрії здійснювалися. Будьте завжди красиві, ніжні, чарівні, добрі, загадкові, щасливі, здорові.  



Немає коментарів:

Дописати коментар