середа, 7 грудня 2022 р.

З Днем місцевого самоврядування!

   7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування. Це професійне свято всіх, хто трудиться в сільських, селищних, міських, районних і обласних радах.

 

 КЗ «Коблівська публічна бібліотека Коблівської сільської ради» вітає голову Володимира Михайловича Панича, працівників і ветеранів органів місцевого самоврядування, шановних депутатів з професійним святом – Днем місцевого самоврядування.
 Від усього серця бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, добробуту, витримки, оптимізму та нових професійних здобутків.
  Нехай професійність та досвід, творче ставлення до виконання своїх професійних обов’язків сприяють розбудові й розвитку нашої громади.
 Нехай усі життєві негаразди обходять стороною, щира людська вдячність та повага будуть нагородою за вашу нелегку працю, а любов та підтримка ближніх зігрівають серця серед щоденних турбот.

Що таке місцеве самоврядування?

    Відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування" – це право і спроможність територіальної громади самостійно (або під відповідальність органів та посадових осіб місцевого самоврядування) вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. Місцеве самоврядування в Україні здійснюється на принципах народовладдя, законності і гласності.

Реформа місцевого самоврядування в Україні

  Кардинальне реформування системи місцевого самоврядування в Україні почалося незабаром після Революції гідності. Реформа націлена на адміністративну і бюджетну децентралізацію, поступову ліквідацію державних адміністрацій, і об'єднання районів та населених пунктів в ОТГ (об'єднані територіальні громади)

 


Немає коментарів:

Дописати коментар