вівторок, 6 грудня 2022 р.

З Днем Збройних Сил України !

 

Воїне, лицарю славний,
Ти зброю тримаєш в руках,
Щоб на нашу країну-державу
Злий не позарився враг.
Будь мужній і будь достойний
Ти слави своїх батьків,
Відважний вкраїнський воїне,
Нащадку славних віків.
 

Щорічно 6 грудня в Україні відзначається День збройних сил (ЗСУ). Дата свята обрана не випадково. Незабаром після здобуття Україною незалежності, 6 грудня 1991 року, був ухвалений закон «Про Збройні сили України». Також урочиста дата пов'язана із 6-м грудня 1919 року. А 1993 року цей день з’явився в офіційному календарі українських свят.

    Збройні Сили України (ЗСУ) ‒ це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. ЗСУ забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України.

    На сьогодні ЗСУ складаються зі сухопутних, повітряних і військово-морських військ. Кожна з цих частин має «свій» професійний день, тому 6 грудня − своєрідне об’єднання всіх військовослужбовців країни. Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України є Президент України. Найбільша кількість військових у сухопутних військ, до яких належить артилерія й авіація, механізовані й танкові підрозділи, високомобільні десантні війська і ракетні. Також у складі ЗСУ є внутрішні війська, прикордонна служба та оперативно-рятувальна служба цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

До Дня Збройних Сил України в бібліотеці оформлена книжкова виставка, яка присвячена мужнім захисникам України.
  Велике враження на дітей мала книга Рамунє Поташнікова «Шлях українського воїна». Діти дізналися про українську армію, яку створювали наші предки, починаючи від походів князів Олега та Святослава. Армію, слава якої гриміла з часів Війська Запорізького до партизанів Повстанської армії. Це нащадки тих воїнів, які встали на захист Вітчизни в 2014 році і до цих пір несуть службу в лавах об'єднаних сил. Юні читачі дізнаються про структуру і завдання сучасної армії.

     Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.

 

 Вітаємо всіх доблесних і хоробрих чоловіків і жінок, які потужною стіною захищають свою рідну Україну від окупанта! Неможливо висловити словами нашу безмежну вдячність. Нехай Господь береже кожного українського воїна. Україна пишається своїм військом. Слава Збройним Силам України! Слава Україні!





Немає коментарів:

Дописати коментар