понеділок, 1 червня 2015 р.

Зі святом дитинства!

         
   
  
     
        Ось ми і дочекались літа,
        Перше червня – ваша втіха,
        Бо цей день у всьому світі,
        Приурочили вам дітям!





  1 червня - День захисту дітей - це свято дітей, день їх захисту, день, що спонуковує дорослих думати про дітей.
 Свято засновано у листопаді 1949 року рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок і відзначається щорічно 1 червня. Вперше день захисту дітей був проведений в 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.
Відповідно до Женевської декларацієї про права дітей, прийнятої в 1924 році, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної приналежності, громадського походження, майнового стану та ін
Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

В Україні Міжнародний день захисту дітей відзначається з 1998 року.
 У Міжнародного дня захисту дітей є навіть свій прапор. На прапорі зображений знак Землі, символізуючий наш загальний будинок, навколо якого розташовані фігурки червоного, синього, жовтого, білого і чорного кольорів, які відбивають терпимість і різноманітність. Фон прапора зеленого кольору, що означає свіжість, гармонію і зростання.




Дитинство - це найщасливіший час для багатьох з нас, ми завжди з дуже теплими почуттями згадуємо роки нашої молодості й дитинства, проте далеко не всі люди можуть похвалитися такими радісними спогадами в дитячому віці. Так давайте ж робити всі зусилля, щоб наші діти, діти нашого часу могли з посмішкою через кілька років згадувати роки, коли вони були маленькими, коли вони росли, і входили в доросле життя.


Джерело:
uk.wikipedia.org
nashakrasa.com.uacikave/Svyato_1…denditey.html

http://ua-travelling.com

Немає коментарів:

Дописати коментар