неділя, 31 травня 2015 р.

З Днем Святої Трійці

День Святої Трійці - це одне з найголовніших православних свят, яке входить до числа дванадесятих і є перехідним, а значить щороку це велике християнське свято святкується в різні календарні дні. В цьому році  свято випало  на 31-е травня, тобто на 50-тий день після православної ПасхиПравославна Свята Трійця як свято, стало так називатися на честь зішестя Свят. Духа на послідовників і учнів Христа, і саме Святий Дух вказав на троїстість (триипостатность) Бога.

Згідно з символом віри, прийнятим на Першому Нікейському соборі, Бог має три особи: Бог-Отець, Бог-Син і Бог Дух Святий; всі ці особи є, однак, єдиним Богом (різними його проявами), і кожна з них є повністю всемогутнім і єдиним Богом (а не частиною Бога), і серед цих осіб нема більшої або меншої. Бог визнається всемогутнім, вічним і безмежним. Будучи єдиними і неподільними за природою, три постаті Бога, однак, відрізняються походженням та взаємними відносинами. Так, Бог-Отець народжує Бога-Сина, а Сам не походить ні від кого, Бог-Син народжується від Бога Отця, а Дух Святий сходить від Отця (православ’я) або від Отця і Сина (католицизм).
Згідно християнських вчень, Бог-Син прийняв тіло людини і воплотився з Духа Святого і Діви Марії як Ісус Христос з метою спасіння людства.
Догмат Триєдності Бога, як правило, оголошується недосяжним для людського розуму в повному обсязі, і осягається лише «досвідом духовного життя». У зв’язку з цим говорять про Святу Трійцю, як «найбільшу таємницю християнської віри». Також природа Бога, у тому числі те, що сказано у цьому догматі, визнається такою, яку ніколи не зможе пізнати жодне створіння: ні людина, ні ангел.



Згідно з традиціями, напередодні Трійці всім хазяєчкам слід навести в домі порядок,  прикрасити своє житло квітами, гілками берези та молодою травою. А коли настане свято, то потрібно відвідати святкову службу в церкві, після чого можна запрошувати близьких родичів і друзів до себе додому, яких до речі, згідно народних традицій, обов'язково потрібно пригостити короваєм, пирогами, млинцями і киселем.
Зі святом Вас!


Джерело:
knopa.0pk.ruviewtopic.php?id=1371
 blyzhchedoboga.com.uasvyata-triytsya/

Немає коментарів:

Дописати коментар