вівторок, 9 червня 2015 р.

Магія води

 
А вода це справжнє диво!

Як прожити без води?

З нею ми завжди щасливі,

З нею в нас нема біди
.
                                                                         Надія Красоткіна

  Вчора  до нас  завітали учні 4 класу з своїм класним керівником  Катериною Петрівною Козаченко на інтернет - дайджест «Магія води», присвячений Міжнародному десятиріччю дій «Вода для життя», щоб поговорити про воду, як з'явилася вода і скільки її на нашій планеті. Діти переглянули багато цікавої та корисної інформації  на різних сайтах  та зробили висновок, що вода – це основа всього живого, складова частина всіх живих організмів, тому так важливо дізнатися про неї, про її значення у навколишньому світі.
   За даними ЮНЕСКО, найчистіша вода знаходиться у Фінляндії. Усього в дослідженні свіжої природної води брало участь 122 країни. При цьому 1 млрд людей у всьому світі взагалі не має доступу до безпечної води.


 Про воду  відомо ще з міфів. У всіх міфологіях світу вода і світло – це ті дві стихії,  з яких повстало все живе на Землі. У Єгипті вода вважалася пасивною жіночою істотою – Ізідою, яка була пробуджена вогнецвітом і стала творити все живе. У греків – вода була розбуджена шлюбом з божеством у вигляді змія, що звалося Геракле і уособлювало світлоносну силу. У скандинавських народів існувало уявлення, що творення виникло з протилежності світла або вогню і води або холоду.    
 
В уявленнях українців вода була божеством, з якого почалося життя на Землі. З первісного океану виросло дерево життя, яке дало початок усьому. Богиню води звали Даною. Про цю богиню писав ще Геродот, вказуючи на її незрівнянну красу і непорочність. Вона була матір’ю всього живого і богинею родючості. Дані приносили жертви, кидаючи коштовні речі у води річок та озер, криниць та джерел. Вважають, що слово „данина” походить від жертви богині Дані. Богиня Дана залишила своє ім’я у назвах річок : Дунай, Дніпро, Дон.
 
 

  Тож, шановні користувачі,  давайте берегти воду- наше життя!


                                                                                                                         
 
 
 
Джерело:
uk.wikipedia.org›Вода
econet.ruНовости…-faktov-pro-vodu
uroki.netscenar/ukr_scenar7.htm
 
 

1 коментар: