понеділок, 5 червня 2023 р.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища

 

В зелених лаврах , в синій світлотіні
У сяйві сонця й вишні у цвіту,
В огні троянд, у моря мерехтінні
Побачить кожен може красоту.

М. Рильський


     Великою проблемою в нашій країні і в усьому світі є ставлення до природи. Люди вже не помічають навколо себе краси природи. Вони вирубують ліси, осушують болота, вбивають звірів, будують заводи і забруднюють природу. У багатьох країнах створено організації захисту природи, але це дуже мало, адже люди продовжують жорстоко знищувати природу, не усвідомлюючи того, що роблять. Природа — це наше життя.
     Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.
  
   До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в бібліотеці відбувся День інформації «Врятуємо природу - врятуємо себе». Бібліотекар  розповіла  присутнім про сучасне екологічне становище, яке склалося на території України, провела екологічну вікторину  «Охороняємо природу рідного краю».
 

   
     В бібліотеці оформлена  книжкова  виставка   «І тобі, і мені потрібна земля». Під час перегляду літератури користувачі бібліотеки ознайомилися з книгами та періодичними виданнями  з екологічних питань. 
  Всесвітній день охорони довкілля є одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.
   
 


    Святкування цього Дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони довкілля; дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку; сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади; а також роз'яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було більше безпечне й благополучне майбутнє.

 

  


 

Немає коментарів:

Дописати коментар