середа, 28 червня 2023 р.

Зі святом-Днем Конституції України!

 

  Сьогодні, 28 червня,  Україна відзначає День Конституції. Це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції, і другий рік поспіль  український народ святкує його в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення рф.
  




 До Дня Коституції України  в бібліотеці оформлена книжкова виставка  «Оберіг нашої держави». Відвідувачі бібліотеки ознайомилися з сучасним виглядом Конституції України та з першою Конституцією Пилипа Орлика, дізналися історію та цікаві факти про Конституцію нашої держави,  обговорили важливі актуальні положення основного Закону держави, який має найвищу юридичну силу.

   Як заявив Президент Володимир Зеленський, що записані у Конституції слова стали для українців життєвими і нагальними, а закарбовані в ній права та свободи більше ніколи не сприйматимуться як щось дане зверху. Він зауважив, що нікому в Україні вже не треба пояснювати значення слова «суверенна».
  «Жоден українець більше ніколи не сприйматиме закарбовані в ній права та свободи як щось дане нам зверху. Вони сьогодні виборюються у важкій боротьбі самопожертвою та життями. Наша Україна. Суверенна. Незалежна. Демократична. Правова. Була, є і буде», - наголосив Президент.


                     Шановні друзі! 

 Вітаємо вас із державним святом – Днем Конституції України!Від усього серця бажаємо вам міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності.
                      Зі святом вас!


  

Немає коментарів:

Дописати коментар