субота, 3 червня 2023 р.

Моє рідне село

   В обіймах Чорного моря і Тилігульського лиману буяє мальовниче, ще зовсім молоде українське село – Коблеве. Своєю красою та екологічно - чистим повітрям Коблеве приваблює мільйонів туристів.
  Його бурхливому життю можуть позаздрити міста України. Воно має дуже розвинену інфраструктуру. Тут є все для комфортного проживання. В селі надаються послуги медицини, освіти, поштового звязку, юридичні послуги, є спортивні секції, різножанровий насичений бібліотечний фонд. Для віруючих – храми. На високому рівні транспортні послуги. Має власну службу для захисту населення і території від надзвичайних ситуацій. А також потужну комунальну службу, яка забезпечує населення питною водою, займається прибиранням сміття. Продовольчим і промисловим ринкам і крамницям, а також затишним кав’ярням – немає рівних.        Неподалік села, де люди бувають рідко,  живуть лише степові тварини таптахи,
птахи,  гордо і могутньо заволоділи близько тисячі гектарів плодючої землі виноградні плантації. Вони старанно із року в рік народжують найсмачніші та найкорисніші ягоди. А широкі поля щороку дають багатий врожай золотої пшениці нашим працьовитим фермерам.


       На правому березі Тилігульського лиману розкинув свої володіння регіональний ландшафтний парк «Тилігульський». Цей парк – домівка для багатьох птахів: одні живуть тут протягом  року, інші - лише сезон, та тварин, що проживають тут постійно.
     
   Всі жителі села охайні і працьовиті. Біля кожного подвір’я газдині облаштували квітучі садочки, які кожен рік радують наше око різнобарвними квітами, а сочно-зелені дерева  захищають нас від палкого сонця у літню спекує Будинки і двори охайні і доглянуті, приваблюють своїм симпатичним дизайном.
     І взагалі, тут живуть привітні та миролюбиві люди, які люблять свій рідний природньо - багатий край...

О. Марінчу




Немає коментарів:

Дописати коментар