вівторок, 16 травня 2023 р.

Методичний день

 

Сьогодні бібліотекарі нашої громади  взяли участь в обласному  вебінарі «Вивчення          бібліотечного фонду як засіб поліпшення його складу та використання», що відбувся у рамках вебкоучингу «БібліоSTUDIЕS» на платформі Zoom.  Під час вебінару розглядалися наступні питання: методи вивчення складу фондів бібліотек, використання результатів вивчення для якісного поповнення, збереження бібліотечного фонду та ефективного задоволення інформаційних потреб користувачів.

      Вебінар провела спікер Олександра Аляпіна, завідуюча відділом обслуговування користувачів Миколаївської ОУНБ.

    Також сьогодні  Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека провела  онлайн - презентацію нового видання «Дочка  Сварога». З авторкою книги,  Галиною Лозко, доктором  філософських наук, етнологом -релігієзнавцем, публіцистом, членкинею Національної спілки письменників України, авторкою чисельних монографій, навчально - методичних посібників, програм, методичних рекомендацій, науково  - популярних видань та статей, відбулось цікаве живе спілкування. Мова йшла  про задум і роботу над книгою, про відродження віри предків, про нові дослідження календаря Коло Свароже.

      Книга «Дочка Сварога» - це збірка статей, які присвячені темі рідної віри та відродженню духовної традиції наших предків. У книзі автор представляє свої нові дослідження святкового календаря Коло Свароже та священної географії храмів і святинь Рідної віри українців. Також в статтях висвітлюється філософське осмислення богослів'я Сварога та Сварожичів. Книга буде корисна для всіх, хто цікавиться відродженням традиційної української культури та духовної спадщини наших предків.

    Дякуємо організаторам заходів та  письменниці Галині Лозко за корисну інформацію та цікаве спілкування.


Немає коментарів:

Дописати коментар