неділя, 14 травня 2023 р.

Найголовніша людина для своїх дітей


                                     Зі святом!

      Нехай вся Україна пишається матерями, щоб вони завжди були поруч, а діти відчували їхню любов. Нехай кожна матуся відчуває це світле і прекрасне почуття, а діти завжди люблять і поважають!

   Мама - найважливіша людина в нашому житті, яка завжди підтримає і любитиме свою дитину. Щороку в середині травня українці відзначають День матері, щоб подякувати мамі за все та порадувати її теплим побажанням.
    У багатьох країнах світу відзначають День матері 13 травня. В Україні - цей день відзначається в другу неділю травня відповідно до Указу Президента України від 10 травня 1999 року № 489/99.
   Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.
   Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.
    День Матері,це по суті, свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей.
    Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.
    Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.
    В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.
   Роль материнства зараз надзвичайна, оскільки в час війни, мільйони жінок рятували і рятують своїх дітей, виїжджаючи за кордон, вони героїчно народжують у підвалах, годують малюків у метро та сховищах та навчають своїх дітей під обстрілами.

Образ матері в мистецтві



 Тарас Григорович Шевченко «Катерина»






Даян Чемберлен. Книга "Омріяна донька".

    На що ви готові заради дитини? Героїня ціеї історії ладна здійснити подорож у часі, аби врятувати ще не народжену доньку, яка має серцеву ваду. Надворі 1970 рік, і лікарі не здатні допомогти їй вижити. Та родич із загадковим минулим пропонує перенестися в інший час і спробувати дати дівчинці шанс. Будь-яка помилка може вартувати життя. Але материнське серце вхопиться навіть за цей слабкий промінчик надії...



    Книжка присвячена мамам, які тільки-но розпочинають шлях свого материнства і усім мамам, які вже виховали своїх дітей і спостерігають за їхнім дорослим життям. Книжка заохотить кожну матір бути мудрою та постійно чинити своїм дітям добро: вчити, заохочувати, втішати, лікувати й надихати їх, наполегливо прищеплювати їм моральні цінності та щодня докладати зусиль до їхнього виховання.

 

 


   Перебувати у  гармонії зі світом корисно для кожної людини. А для жінки, яка має сім’ю, дітей -  такий стан є гарантією здоров’я фізичного та духовного всіх оточуючих та її самої.
   Відома психолог, педагог та блогер Анна Бикова продовжує серію популярних книжок про «ліниву маму» цінними порадами щодо мудрої поведінки відносно роздратувань, істерик, сварок, оцінок, порівнянь із іншими, відмов та інших негативних життєвих явищ, які стають причинами неспокою.



Костянтин Ломикін  «Рідна мати моя»






Микола Івасюк «Мати»








Ілюстрації сучасних українських митців, які зобразили увесь героїзм українських матерів







 

 




  









      В 2023 році День матері в Україні припадає на 14 травня.
     Цього дня обов'язково варто зайти до матусі  у гості з подарунком чи принаймні привітати по телефону.

Немає коментарів:

Дописати коментар