четвер, 11 травня 2023 р.

Читаємо українське!

   Сучасна епоха диктує нам нові правила життя: на читання книг залишається дуже мало часу, і ще менше - на відвідування бібліотек. Але життя неможливе без літератури - художньої, навчальної, пізнавальної. Рано чи пізно душа зажадає «їжі для розуму». У такі моменти варто відвідати  бібліотеку. У нас представлені кращі видавництва України - книги різних літературних жанрів, які написано  українськими й зарубіжними авторами. Погодьтеся, тримати в руках друковану версію видання куди приємніше, аніж читати на екрані планшету чи смартфону. Бо сам процес читання друкованої літератури є своєрідним таїнством, улюбленим видом дозвілля для багатьох.

     З метою популяризації сучасної  української літератури працівники бібліотеки  підготували експрес-огляд  «Делікатеси» від сучасних українських письменників та видавництв».
  Про книжкові видавництва України, вам, друзі,  пропонуємо дізнатись,  переглянувши їх список на  сайтах: https://nashformat.ua/publishers, https://nashkiev.ua  та в нашій бібліотеці
    Видавництва України зібрали  найкращі українські книги. До  переліку увійшли і сучасні письменники, і класика української літератури, і романи для дорослих, і дитячі історії та оповідання.
  Сучасна українська література – яскрава, смілива, неоднозначна. Андрухович і Забужко, Жадан і Прохасько – ці прізвища звучать далеко за межами України, прославляючи нашу країну та її культуру на увесь світ.

Популярні  видавництва:
«А-ба-ба-га-ла-ма-га», «Білка», «Видавництво Старого Лева», видавничий дім «Школа», «Віват», Клуб Сімейного Дозвілля, «Лабораторія», «Наш Формат», «Портал», «Фабула», «Човен» та ін.
Друзі, до вашої уваги  українські видавництва та книги українських письменників:

«Віват»



 «Амадока», Софія Андрухович




«Танго смерті», Юрій Винничук




«А-ба-ба-га-ла-ма-га»


                                         Юрій Винничук









ЗІРКА МЕНЗАТЮК
Книга «Відчайдушні вершники»




«Видавництво Старого Лева»


Я бачу, вас цікавить пітьма
ІЛЛАРІОН ПАВЛЮК





Одинадцять помідорів і один маленький
ЄВГЕНІЯ КУЗНЄЦОВА




                                         

Немає коментарів:

Дописати коментар