понеділок, 13 листопада 2023 р.

Добро починається з тебе...

 

Якщо несеш по світу доброту,
Тоді в душі чарівне сонце сяє.
Візьми те сонце й добрість за мету,
Нехай це все веде і надихає...
І зміниться на краще в світі все:
Тепліше стане і приємно всюди.
Любов і щастя добрість принесе,
І світлі та хороші будуть люди.
         Надія Красоткіна

     Всесвітній день доброти – міжнародний день, який відзначається щорічно 13 листопада. День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки для людей та тварин. Добро врятує світ та з’єднає народи, тому що воно закладене в людській природі, саме тому робити гарні вчинки може кожен. Творити добро зовсім не важко, але в результаті люди наповняться співчуттям та добротою один до одного.
   Користувачі нашої бібліотеки долучилися до акції «Ми відповідальні за тих, кого приручили».  Вони  поділися історіями про своїх улюбленців та як допомагають безпритульним тваринам на вулиці.




Люди, не забувайте про братів наших менших! Нагодуйте бездомних тварин, не залишайте їх напризволяще!







ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОБРОТИ?
     День доброти бере свій початок з 1997 року, коли в Японії створився волонтерський «Всесвітній рух за доброту» (World Kindness Movement), котрий не мав релігійного та політичного напрямків. Спочатку в нього входили лише представники тихоокеанського регіону, але пізніше географію істотно розширили.
    13 листопада 1998 року в Токіо відкрилась перша конференція Всесвітнього руху доброти, цю дату й залишили для щорічного святкування. Але офіційно Всесвітній день доброти заснували 18 листопада 2000 року на ІІІ конференції Руху доброти у Сінгапурі.
    Нині цей світлий день відзначається у 28 країнах, на усіх континентах. У святкуванні беруть участь США, Канада, Японія, Франція, Італія, Індія, Нідерланди, Нова Зеландія, Непал, Нігерія, Південна Корея, Сінгапур, Великобританія, ОАЄ; кожного року список країн поповнюється. Даних про офіційне святкування в Україні, на жаль, немає, але це не заважає розповсюджувати добру традицію та робити гарні вчинки.

   Шановні користувачі бібліотеки,  діти і батьки, пропонуємо вашій увазі книги, які можна прочитати разом з дітьми. Вони   про добро і дружбу, про милосердя, про добрі вчинки, гарне ставлення до близьких, природи, тварин.

     

А.Казаліс. Чарівні сни

Ця книга призначена для дітей, які готові відкрити для себе чарівний світ сновидінь та пригод Сонника. Вона допоможе маленьким читачам розважитися та заспокоїтися перед сном, насолоджуючись цікавими історіями.
  1.  
 Б. Джентиле. Історії про доброту і дружбу

Ця книга призначена для дітей і містить дев'ять кумедних і повчальних оповідок, які навчають доброзичливості, дружбі та взаємодопомозі. Кожна історія розповідає про пригоди звірят, які допомагають іншим і отримують вдячність та винагороду. Ці казки підкреслюють важливість доброти та співчуття у відносинах між людьми та іншими істотами.

 Єва Сольська. Книга Їжачок і кленовий листок
Ця книга розповідає про пригоди маленького їжачка Григорика, який дуже любить солодке, грати з друзями та своїх батьків. Але в один день він забув привітати свою маму з днем народження. Тепер він прагне знайти спосіб виправити цю ситуацію та потішити маму. Ця казка навчає дітей важливості прояву уваги та вдячності до близьких людей. 


Боб Ділан. Якби не ти
Книга "Якби не ти" про душевні та важливі почуття. Кому не знайоме те відчуття, коли в центрі твоєї світобудови — рідна людина. Людина, яка відповідає на всі твої запитання, терпляче пояснює і щиро любить?
 

Любі друзі!
     Вітаємо вас  зі Всесвітнім днем доброти і від душі бажаємо ніколи не втрачати віри в усе хороше, завжди боротися за справедливість і милосердя, допомагати доброті восторжествувати над злом. Нехай кожен день буде ясним і добрим, нехай вас оточують хороші і щирі люди, нехай у ваших серцях живуть любов і світла надія. Робіть добро і нехай у відповідь до  вас прилітає бумеранг щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар