пʼятниця, 10 листопада 2023 р.

Всеукраїнська онлайн - школа

    Сьогодні, 10  листопада,  бібліотекарі  Коблівської публічної бібліотеки взяли участь у навчанні Всеукраїнської онлайн - школи для бібліотечних працівників територіальних громад, що надають біліотечно-інформаційні послуги дітям «Бібліотеки. Діти. Громади».




     Навчання  провела  Національна бібліотека України для дітей з метою надання практичних рекомендацій щодо здійснення бібліотечно - інформаційного обслуговування користувачів-дітей.
    Під час навчання розглядались такі нагальні питання, як:  «Бібліотека для дітей: користувачам, громаді, суспільству. Прагнення та реалії», «Правові аспекти функціонування закладів культури територіальних громад у сучасних умовах», «Медіаграмотна громада: вивчаємо, навчаємось, впроваджуємо», «Медіакомпетентності бібліотекарів дитячих бібліотек: професійні реалії сьогодення»,  «Законодавчі аспекти актуалізації фондів бібліотек», «Організація фондів бібліотек, що обслуговують дітей«Електронні ресурси НБУ для дітей та їх вплив на стимулювання пізнавальної активності та читання в онлайновому сервісі», «Вдосконалюємо бібліотечний YOUTUBE-канал, або Як швидко зробити превью для відео. Практичні поради», «Проектно-грантова діяльність»,  «Бібліотеки, книги, читання: мандрівка віртуальним простором», «Через проєкти до пізнання: роль дитячої бібліотеки у розвитку дитини».

   Захід був конструктивним та динамічним, у своїх виступах провідні спеціалісти структурних підрозділів Національної бібліотеки для дітей торкнулися актуальних питань діяльності книгозбірень у воєнний час. 
      Дякуємо всім за проведений захід.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар