четвер, 17 серпня 2023 р.

До Дня Незалежності України




      В усі часи боротьба за незалежність українських земель давалася з болем і кров’ю, за свободу якої поклали голови цілі покоління найкращих синів. Те саме відбувається і зараз. За право на вільне життя у своїй власній, самостійній державі проливається кров. Україна втрачає своїх мужніх синів та доньок. Ми бачимо, як народ готовий виборювати існування окремої, самостійної і недоторканої держави…
       Сьогодні ворог не лише вбиває українців, а й посягнув на територіальну цілісність порушуючи всі юридичні та міжнародні норми. Порушив і політико-правовий документ «Акт проголошення незалежності України» –  ухвалений 24 серпня 1991 року. Нашому поколінню випала доля відстояти право на існування даного акту. День Незалежності України це не лише свято чи то вихідний, який можна провести у колі друзів з шашликами. Настав час показати всьому світові, що даний документ має силу. І ніхто не має право зазіхати на вільні території нашої з вами держави.
       Так, серед українського народу є зрадники, які готові за брудні кошти продати свою землю, домівку, сім’ю. Є і внутрішні вороги, які люто ненавидять Україну і продовжують жити у ній. Є й ті, які збагачуються під час війни. Але тих, хто за волю українського народу, за правду і честь – більше. І перемога  неодмінно буде за сильною і незалежною Україною.
       Як самостійної держави з гербом, прапором, гімном і вольовим народом – бути!.. Бути вічно!..
Моя незламна, незалежна Україно,
За тебе вольовий народ,
Вже не одне покоління
Виборює стежу свобод!
 
Ти самостійна і недоторканна,
Така велична й мила серцю.
Ти сильна і нездоланна –
Поборемо криваву вбивцю!
 
І знову ти засяєш і розквітнеш,
І слава прогримить по всій Землі,
Бо недруга свого ти зітнеш –
На сонці згинуть твої вороги!

 Автор: Ольга Марінчу-Бовшовець


Немає коментарів:

Дописати коментар