вівторок, 9 серпня 2022 р.

Всесвітній день книголюбів


     Сьогодні 9 серпня. В цей день щорічно у світі відзначають день книголюбів. Свято зародилось у США (Book Lovers Day) і майже одразу набуло чималої популярності, і в результаті набуло статусу всесвітнього.
   Це свято відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарні і книжкові магазини, ну і, звичайно, читачі – ті люди, для яких книга і створюється. Саме читачеві присвячений Всесвітній день книголюбів.
    Любов до читання у кожного своя, проте чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Читання – свого роду таїнство, адже кожна книга – загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. В одній книзі кожен знайде свій сенс, і це створює своєрідну пелену таємничості. Прочитання книг – це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі у людини – читання.
    У фондах бібліотек громади ви, друзі,  знайдете літературу, яка може вас зацікавити.
Так, на книжкових полицях бібліотек можна знайти, літературу вихідного дня (фантастика, детективи, романи,  тощо), а також літературу з філософії, психології та для батьків
     Долучайтесь до прекрасного завдяки фонду наших бібліотек.
Якщо ви читаєте книги у електронному вигляді з такою ж жагою, як паперовий її варіант, то ви сміливо можете приєднуватися до святкування. Хоча книга у нашому традиційному розумінні – тоненькі сторінки, що пахнуть друкарською фарбою, та твердий перепліт – завжди була і буде залишатися предметом поклоніння книголюбів. Сьогодні це не просто папір, який містить певний текст, а й цінний артефакт.
  То ж ховаємо свої смартфони, дістаємо хорошу книгу та читаємо. Якщо такої не знайшлося на ваших полицях, то мерщій до бібліотеки.
   Читачі бібліотек громади люблять брати участь у різних акціях. "Фото  з книгою"- одна з таких акцій.









    Ми запрошуємо всіх охочих приєднатися до акції  «Селфі з улюбленою книгою: читаю і тобі раджу!», яка проходитиме в наших бібліотеках протягом тижня. Також можна зробити креативну селфі-фотографію з книгою та надіслати її на електронну пошту ваших бібліотеки.

Електронна пошта Коблівської центральної бібліотеки

bibliotekakoblevo@ukr.net 

Немає коментарів:

Дописати коментар