пʼятниця, 12 серпня 2022 р.

З Днем молоді в Україні!

 

           Сьогодні, 12 серпня, Україна відзначає разом з усім світом  Міжнародний день молоді.
    Міжнародний день молоді був запропонований молоддю у 1991 році на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН у Відні. Форум рекомендував, щоб День молоді був оголошений для збору грошей, просування та підтримки Фонду молоді ООН у партнерстві з молодіжними організаціями.
   Рішення про оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді було підтримано на І сесії Світової конференції Міністрів у справах молоді, що проходила в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року.
 29 липня 2021 року з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів, Президент України Володимир Зеленський установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня в Міжнародний день молоді.
   До 2022 року День молоді в Україні відзначали в останню неділю червня. Свято мало б бути вже 26 червня 2022 року, однак, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України та щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, в Україні змінили дату святкування Дня молоді.
   Відтепер, з 1 січня 2022 року, День молоді в Україні щороку буде відзначатися 12 серпня, у відповідності з указом Президента України. Україна відзначатиме цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді.
   В Україні 26 червня 2022 року відзначимо День молодіжних і дитячих громадських організацій України.
День молоді: у чому суть свята та як відзначають
  День молоді — свято, що покликане звернути увагу на інтереси і прагнення молодого покоління. У цей день зазвичай проводять різні заходи, спрямовані на підтримку ініціатив молодіжних організацій, конкурси, свята. У День молоді влаштовують концерти, фестивалі та різні розважальні заходи. Молодіжні організації проводять ярмарки та конференції.

    

 До Дня молоді в Україні в бібліотеці оформлено книжкову виставку  «Читати модно-читати круто». Ця виставка для молодих, активних, драйвових і креативних! Ця виставка для тих, хто хоче зайняти свій розум захоплюючими сюжетами та новими корисними знаннями. 





   Книги, які  представлені виставці, захоплюють з перших сторінок. Вони  здатні змусити Вас забути про улюблений телесеріал і перегляд стрічки новин в Facebookпоглинуть Вашу увагу без залишку.










Немає коментарів:

Дописати коментар