понеділок, 29 серпня 2022 р.

Герої не вмирають!

     29 серпня в Україні відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію.

       Ось нещодавно  Коблеве прощалося з нашим односельцем  сержантом Геннадієм  Михайлович Кримінським, який  героїчно загинув під час виконання бойового завдання. 

  Народився Герой в селі Бессарабка, згодом сім'я переїхала в село Коблеве, де він і закінчив школу. Отримав професію газо-електро зварювальника в м. Миколаїв. Відслужив два роки строкової служби в Угорщині та Білорусії. Повернувся зі служби вже у званні сержанта. До початку повномаштабної війни працював на ТІСі, був надзвичайно працьовитий, відданий своїй справі, майстер "на всі руки", надійний та відповідальний. Призваний до лав ЗСУ у травні місяці у якості сержанта у  2 - й стрілецький батальйон, який був відправлений на виконання бойових завдань з захисту територіальної цілісності України в населений пункт Піски в передмісті міста Донецьк. У самому горнилі війни наш Воїн Світла загинув у віці 52 років. Щиро завдячуємо Геннадію Михайловичу, адже ціною свого життя він боровся з російським окупантом.

     Герої не вмирають! Пам'ять про нього  і його  подвиг назавжди буде у наших серцях. 


Немає коментарів:

Дописати коментар