вівторок, 8 червня 2021 р.

День друзів


 

Лиш справжній друг з тобою буде
Коли в біду потрапиш ти.
І твої вчинки він не осудить,
А поруч із тобою буде йти...


     Всі народи в усі часи шанували дружбу і вважали найбільшою людською цінністю. Дружба - це взаєморозуміння і безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси і точки дотику. Напевно, у кожної людини знайдеться хоча б один друг, який є надійною опорою в різних життєвих ситуаціях.   Друг ніколи не залишить у біді і завжди прийде на допомогу. Він або вона сповнені відвертості, але немає більш надійної людини, щоб зберегти якусь важливу таємницю.
     Тож не дивно, що в різних країнах є і свята присвячені друзям. Один з них - Міжнародний день друзів (International Friends Day) відзначається в ряді країн щорічно 9 червня. Хоча історія замовчує ким і коли це неофіційне свято було засновано, але це не позбавляє його популярності.

  До Дня друзів, з метою розширити і поглибити поняття: друг, дружба; уточнити уявлення дітей про те, що значить,”вміти дружити”, дати уявлення про те, як вибирати друзів; виховувати в учнів звичку уважно ставитися один до одного, сприяти створенню дружнього дитячого колективу, бібліотека провела годину спілкування з учнями 6 класу Коблівського ЗЗСО І-ІІІ ст. «Умій дружбою дорожити»



Діти ознайомилися з літературою, віршами, які присвячені дружбі, відповідали на  питання  вікторини, відгадували загадки, називали  прислів’я про дружбу та  ознаки справжнього друга, брали участь у  вправі  «Інтерв’ю», конкурсах, які дали змогу об’єднати дітей.

 

 




         У багатьох країнах світу 8 червня відзначають День кращого друга. Найпопулярнішою і загальновизнаною датою святкування  Дня подруги залишається 1 серпня.
     У країнах Латинської Америки відзначають День одного (ісп. Día del Amigo). В Аргентині, Еквадорі, Бразилії та Уругваї це свято щорічно відзначають 20 липня, в Парагваї - 30 липня. У Бразилії День одного святкують також і 18 квітня.
У Перу починаючи з 2009 року свято відзначають в першу суботу липня. У цей день прийнято купувати невеликі подарунки і сувеніри для своїх друзів.


   Любі друзі, ми сподіваємося, що у вашому житті є хоча б одна людина, яку ви захочете від щирого серця привітати з наступаючим  святом. Адже Міжнародний день друзів заснований саме для того, щоб, незалежно від життєвих обставин і різних перипетій, кожна людина могла нагадати своїм друзям про те, як вони важливі для нього, щоб порадувати їх.



Немає коментарів:

Дописати коментар