середа, 12 грудня 2018 р.

Стоп насильству


Мій улюблений світ — без насильства,
Без жорстокості, болю і зла,
Де народом заспівана пісня
Містить тільки хороші слова…
                   І. Супрун



    Складною проблемою сучасного людства є права дітей, оскільки, на жаль, життя, здоров'я, навчання, щастя дітей усього світу поки що недо­статньо захищені. Про це багато пишуть і говорять, дехто намагається допомагати. Але кількість нещасних дітей не зменшується. На жаль, ми живемо у світі де існує таке негативне явище, як насилля. 
   
Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Ми вже звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але ж  прояви насильства порушують права людини, принципи  вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч з нами, чи у нас в домі, в школі, на вулиці, ми можемо зупинити його.


   
Сьогодні  ми  провели інформаційну годину «Право дітей на захист від усіх форм насильства» з юристом Коблівської ОТГ Валентиною Сергієвною Григорян для учнів 8-11класів Коблівського ЗЗСО І- ІІІст. 
  Бібліотекар Наталія Вікторівна розпочала захід з мозкового штурму.





    
 Вона запропонувала відповісти на питання "Що таке насильство, його прояви на основі власних знань, особистого бачення цієї проблеми."  Потім провела міні-лекцію «Що таке булінг та його види». 






 Учні переглянули та обговорили соціальне відео «Ми проти насилля», взяли участь у вправах  «Що мене найбільше ображає у стосунках з однолітками?» та «Як зупинити насильство?».


          
       
  
  Юрист Валентина Сергіївна провела бесіду - тренінг «Стоп насильству в сім’ї!», пояснила учням, як боротись з насильством у родині, привела законодавчі акти, які захищають дитину від будь-якого насильства з боку родини, вчила дітей захищати свої інтереси в родині.




    

Учні переглянули книжкову виставку «Я маю право:Знаю!Дію!Захищаю!»










   Наприкінці заходу ми побажали учням, щоб у їхньому житті ніколи не було насилля, і, щоб вони ніколи не застосовували його по відношенню до інших людей, щоб толерантно ставились до них. 

Немає коментарів:

Дописати коментар