понеділок, 19 березня 2018 р.

Свято книги



Читання – це віконце, через яке діти
бачать і пізнають світ і самих себе
В.Сухомлинський




Всеукраїнський тиждень дитячого читання щорічно стартує в березні напередодні весняних канікул.
     З метою заохочення дітей до читання, пропаганди української книги, розвитку естетичних потреб особистості, виховання в учнів любові до книги, культури читання, з 19 березня в нашій бібліотеці  проходитиме традиційний Тиждень дитячої книги.

  Перший день тижня був присвячений книзіДля учнів 1-5 класів ми провели  разом з шкільним бібліотекарем Марковою  Анастасією  Валентинівною свято «З книгою дорогою знань». 
    На захід ми запросили миколаївську поетесу Щедрову Надію Спиридонівну. Вона читала  власні вірші про дітей, дитинство, природу, родину, спілкувалася з дітьми, розповідала про свій шлях до книги.  




Учні також читали свої вірші.

А потім всі разом сфотографувалися на згадку про зустріч, яка залишила в дитячих серцях  тепло і радість від спілкування та  бажання прочитати ще більше  книжок.
Завітала Надія Спиридонівна і до нашої бібліотеки. Вона подарувала  для наших читачів свої книжки.
Біографічна довідка
      Щедрова (Янко) Надія Спиридонівна народилася 29 квітня 1944 року у селищі Тернівка Миколаївської області (нині м. Миколаїв). Після закінчення школи навчалася на вечірньому відділенні Миколаївського кораблебудівного інституту. Працювала інженером, конструктором на заводах міста, у конструкторському бюро «Чорноморсудпроект», методистом і завідуючою клубом кінолюбителів облрадпрофа, в Управлінні Держстраху, в Управлінні внутрішніх справ Миколаївського облвиконкому, в Києві – кореспондентом-організатором спілки письменників України по Миколаївській області. Після розпаду СРСР довгий час працювала в дуже важких умовах за рубежем. В Італії з відзнакою закінчила Італійську школу, отримавши диплом.
      Надія Щедрова вірші писала з дитинства, але перша збірка віршів «Голосом души» вийшла 2000 року. Надія Спиридонівна відвідувала літературні об'єднання «Рефлектор», «Стапель», «Заря», ім. Павла Ходченка, «Пегас». Надія Щедрова – автор 9 опублікованих поетичних збірок, з них три – для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку: «Про Кольку хвастунишку», «Я расту» і «В стране детства». Надія Спиридонівна дуже любить дітей і видає всі книги за свої кошти.
      Надія Спиридонівна Щедрова – член Спілки письменників Росії (2007).

Дякуємо  Надії Спиридонівні  за гарні розповіді, позитивні враження від зустрічі, бажаємо  їй здоров’я на довгі роки , творчих успіхів, тепла і родинного затишку.

Немає коментарів:

Дописати коментар