четвер, 22 березня 2018 р.

Цікаво все на світі

  З метою ознайомлення та популяризації періодичних видань для дітей, закріплення знань про історію періодичних видань та правила користування періодикою, для учнів 6 класу провели хід-парад улюблених журналів «Цікаво все на світі».



Під час заходу діти дізналися, які журнали  для них отримує бібліотека. А це: «Барвінок», «Однокласник», «Весела перерва», «Кенгеру», «Колосок», «Юний натураліст», «Пригоди», «Весёлые животные», «Моє хобі», «Юная леди» та ін.








    Діти здійснили невелику екскурсію в минуле. З презентації «Наша преса на всі інтереси» дізналися багато цікавих історичних фактів про історію виникнення газет і журналів. 









     Активно учні  працювали в групах. Кожній групі потрібно було представити улюблене видання, яке пропонувала поштарка Пєчкіна, так, щоб іншим також захотілося його почитати. 










      Навіть ми з шкільним бібліотекарем Анастасією Валентинівною отримали пресу від поштарки Пєчкіної і повинні були прорекламувати один з журналів.
    Рекламна кампанія пройшла успішно.







    Цікавою і веселою була вікторина «Я знаю, що…» Також кожному з учасників заходу необхідно було згадати і назвати якомога більшу кількість газет і журналів.
    А ще учні отримали поради бібліотекарів «Як читати газети».











     Взагалі, в Україні друкується багато журналів і газет для школярів різного віку, загальна кількість яких перебільшує 40 назв.
     Діти зробили висновок, що без періодичних видань – газет і журналів - життя стане нецікавим, тому що вони відіграють велику роль в житті нашого суспільства.

Немає коментарів:

Дописати коментар