субота, 31 березня 2018 р.

Весняні канікули

  Традиційно в Україні весняні канікули припадають на останній тиждень березня.
Канікули – це найкраща пора для всіх школярів.  Навесні закінчується третя чверть, сама довга і складна. І цей недовгий весняний відпочинок дозволяє відкласти всі шкільні підручники і насолодитися часом, коли не треба робити уроки, а можна просто відпочивати,  займатися улюбленими справами, відвідати бібліотеку та почитати книги.
    Під час канікул діти в бібліотеці цікаво і змістовно провели час.  Вони подорожували морем сучасних нових книг і журналів, відгадували вікторини, грали в розвиваючі комп'ютерні ігри, в шашки і шахмати, працювали над проектами. Бібліотекарі провели з користувачами тренінг  «З комп’ютером на ти», а також  повторили основні правила безпеки під час весняних канікул .




   30 березня бібліотеки КЗ «Коблівська публічна бібліотека» провели акцію «Читаємо разом, читаємо вголос!».  
У ній взяли участь понад 123 наших читачів у віці від 6 до 65 років. Читали всі: діти, дорослі, бібліотекарі. 


     На акцію  в центральну бібліотеку завітали дошкільнята, учні 4 класу Коблівського ЗЗСО з своїм класним керівником Журбою Іриною Миколаївною. Діти читали вголос тексти, обговорювали прочитане.






     Помічники бібліотекарів, Зацепін Сашко та Ігонькин Ігор, провели з ними вікторини та нагородили призами переможців.

    Яскраві виставки нових надходжень  привернули увагу читачів. Діти вибрали книжки, ознайомилися з змістом та прорекламули їх. А потім книги, які їх зацікавили, взяли прочитати.
     Мета нашої акції, як каже Чаусова С .: «навчити читати-мислити, читати-відчувати, читати-жити».
    Головне завдання голосного читання - «розкрити перед дитиною світ словесного мистецтва» (Л. С. Виготський), тобто познайомити дитину з існуванням словесного мистецтва як невід'ємної частини життя кожної людини, привчити до постійного спілкування з таким мистецтвом, виховати почуття слова, викликати інтерес, любов і тягу до книги. Тільки читання вголос дає можливість виробити у дітей уміння читати виразно, показати красу, ритм і співучість художнього слова, виявити особливості мови дійових осіб.

З історії Гучних читань
 Всесвітній день читання вголос, наприклад, проводиться щорічно в першу середу березня в багатьох країнах світу.
У 2013 році в акції брали участь 65 країн і понад мільйонів  учасників.
У Франції практикується читання книг на вулиці для тих, хто хоче слухати; ініціатор цього руху - Марк Роже - багато років ходить по населеним пунктам і читає дітям книги вголос.
У багатьох зарубіжних країнах зустрічі з письменниками проходять як сеанси читання вголос. Письменник читає фрагменти своєї книги присутнім.

Джерело:
sodb.ru


Немає коментарів:

Дописати коментар