середа, 2 жовтня 2024 р.

Хай осінь життя кожної людини буде ЗОЛОТОЮ!

   
Якщо молодість життя можна порівняти з весною, то осінь – це пора людей старшого та похилого віку. В цю пору людина, як і природа, починає збирати свої врожаї. Зерна, що зростали за життя дають віддачу, приходить справжня мудрість життя, людина ділиться накопиченим  роками досвідом і потребує від близьких та оточуючих поваги та уваги.

   

   Щорічно 1 жовтня у світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Це свято покликане звернути увагу людства на потреби старшого покоління. Свято встановили в 1990 році відповідно до ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. 
     З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана в бібліотеці  проведено засідання «Секрети здоров’я і довголіття».


 

     

    Також для відвідувачів старшого покоління звучали зворушливі рядки української лірики про людську осінь, яка як і природа, буває різною.
    Обслуговування соціально незахищених груп населення, інвалідів та людей похилого віку сьогодні є пріоритетним напрямком діяльності бібліотеки. Ми залучаємо ці верстви населення до книги, зважаючи на їх стан здоров’я. 


   


   Книга має унікальну здібність - вона лікує людські душі та тіла. В усі часи люди помічали позитивний вплив книги на здоров’я та настрій людини, особливо, якщо це тяжко хвора людина. В нашій свідомості книги - це перш за все накопичувач та зберігач знань, що передають духовні традиції, культуру, мистецтво від покоління до покоління, з’єднуючи людей різних часів та народів за допомогою слова.



Найактивніші читачі отримали в подарунок книги.

  Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку, абсолютно негуманно. Літній вік людини зовсім не означає, що вона вже на багато що не здатна, якраз навпаки: те, що може літня людина, рідко здатна зробити більш молода.

   Нехай у кожної людини осінь життя буде розписана яскравими фарбами, збагачена тільки веселими, приємними кольорами!
 А ще краще – хай осінь життя кожної людини буде дійсно ЗОЛОТОЮ!

Інтернет джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар