понеділок, 1 листопада 2021 р.

Жахіття по вулиці Степовій,7

 
 В ніч проти 1 листопада святкується хеллові́н[5] (англ. Halloween, англ. вимова: [ˌhæl.əʊˈiːn]; скорочено від «All Hallows' evening» — «Вечір усіх святих»)
  У ХІХ ст. поширилась думка про язичницькі корені цього свята, зокрема про походження його від шотландського Саваня[6], однак останні дослідження доводять його католицькі корені[7][8].
Найгучніше відзначається у СШАКанадіІрландії та Великій Британії. Хоч в цих країнах Хелловін не є державним святом, та за популярністю поступається лише Різдву[9]. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом з пожвавленням у світі процесів американізації наприкінці XX ст.



  Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми(англ.), відвідування тематичних костюмованих вечірок(англ.), прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук(англ.), розведення вогнищ, виловлювання яблук з відра(англ.)розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо. Символом свята є ліхтар з гарбуза у вигляді людської голови (Ліхтар Джека).

    В Україні Хелловін святкується ще не дуже широко, але має популярність у молодіжному середовищі, тож і наша бібліотека підтримала цю традицію. Відвідувачі бібліотеки  познайомилися  з різноманітними легендами, сказаннями та містичними історіями. Разом з користувачами виготовлялися костюми, поробки  до  свята. Була підготовлена цікава виставка – інсталяція «Жахіття по вулиці Степовій,7» . Ми запрошуємо своїх користувачів  переглянути книжкову виставку й поринути у світ жахів. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар