четвер, 25 листопада 2021 р.

Вік живи- вік учись

    24 листопада  бібліотекарі КЗ "Коблівська публічна бібліотека"  долучилися до  професійної  онлайн  зустрічі  у форматі обласного тематичного семінару «Сучасні тенденції бібліографічної та інформаційної діяльності бібліотек, що обслуговують дітей».Семінар відкрила Жайворонок Тетяна Анатоліївна, директор обласної бібліотеки  для дітей ім. В.О. Лягіна, заслужений працівник культури України.

   
 На заході йшла мова про бібліографічно - інформаційне обслуговування дітей, нові напрямки та пріоритети, популяризація культурної та мистецької спадщини краю через створення цифрових бібліотечних продуктів, книжкову виставку, інформаційно - освітній простір бібліотеки. Цікавими були тренінгові вправи на тему «Формування медіаграмотності в сучасній бібліотеці». 



    Також  цього дня відбувся  обласний вебінар у рамках вебкоучингу «Бібліоstudiеs» за темою «Бібліотека як хаб цифрової освіти», що проходив  у рамках  Місяця цифрової грамотності на платформі  ZOOM. Спікер - Сидоренко Лариса Леонідівна, завідувачка Інформаційно-ресурсним центром міжнародного партнерства Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки, розповіла про механізм створення хабу, можливості його розміщення, необхідне технічне оснащення, документи, що забезпечують його діяльність та напрямки роботи з різними цільовими аудиторіями.

Дякуємо всім організаторам та учасникам заходів за своєчасний, цікавий і корисний матеріал.

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар