пʼятниця, 21 лютого 2020 р.

Міжнародний день рідної мови


  Сьогодні, 21 лютого, представники всіх  націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції  ЮНЕСКО у Парижі. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» - звучало у заголовку документа.

    
    Міжнародне свято рідної мови мало послугувати  захисту мови як культурної  спадщини кожної окремої  національності, кожної народності на нашій планеті.






    З метою розширити знання учнів про  багатство мов, формувати розуміння того, що  мова – скарб кожного народу; розвивати комунікативну компетентність дітей; виховувати у підростаючих громадян України любов до рідної мови, толерантність і повагу до мов та національної самобутності інших народів, почуття патріотизму громадян Української держави, в бібліотеці до Дня рідної мови відбулась літературно-мовна вікторина, на яку завітали учні 4 класу Коблівського КЗ ЗСО.
   Бібліотекар Наталя Горшкова підготувала та провела різноманітні конкурси, зокрема, «Мовне розмаїття», «З одного слова-багато слів», «Відгадай загадку», «Вірш рідною мовою». Діти  навперебій відповідали на питання вікторин. Переможцем, знавцем української мови став Бенні Денис. Ми нагородили його маленькими сувенірами.


Бібліотекарі ознайомили учнів з книжковою  виставкою, на якій представлено збірки поезій, художня література рідною мовою, висловлювання відомих людей про мову, словники української мови.
Дітям захід сподобався.


Інтернетджерело

Немає коментарів:

Дописати коментар