пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

День відкритих дверей


Бібліотека... Тиша.. Століття...
Тут книги розумні спокійно живуть
 У тихій величній світлиці,
А двері широко відкриті ведуть
 До знань золотої скарбниці.
                             М. Павлова
                                                                                                             

Є багато див на Землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Тому зовсім не випадково, у рік тисячоліття літописання і книгодрукування (1998) Президент України своїм указом проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек, відзначення якого свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць духовних надбань людства, зібрання інтелектуальних і культурних цінностей української нації, підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства.

 
 
З нагоди свята в бібліотеці відбувся День відкритих дверей «Ласкаво просимо в світ книг»,  коли кожен може прийти і познайомитися з нашою бібліотекою і книгами.
 
 
  На екскурсію до бібліотеки прийшли дошкільнята  дитячого  садка  «Сонечко». Свої перші кроки в бібліотеці діти почали зі знайомства з бібліотекарями та бібліотекою, їх здивувала величезна кількість книг. Їм було цікаво дізнатися, що у кожної книги є своє місце, всі герої книг живуть тут дружно і чекають, коли до них прийдуть маленькі читачі, а також  про те, що у книг та їх авторів, є дні народження та ювілейні дати, яким присвячуються виставки.
 
 
 
 Був зроблений огляд виставок «Планета казок», «Цікавинки країни Журналії», «Все про все розкажуть книги» та перегляд і обговорення мультфільму «Літаючі книги».
 
 
 
 
 Через книгу ми намагаємось відкрити малюкам дивовижний світ, світ краси, гри, казки, музики, фантазії. Малята відгадували загадки, брали участь у казковій вікторині «Ми із казки, ти нас знаєш... Якщо згадаєш – відгадаєш», гортали барвисті дитячі журнали.
 
 
 
 
 
  Здійснили подорож у країни, в яких жили відомі дитячі письменники.                             Всі дітки виявили бажання записатися до бібліотеки.
 
 

 
 Бібліотеку відвідали і учні старших класів. Вони переглянули відео-ролик «Історія книги» та відповіли на питання літературної  вікторини «Книга – твій друг».
 
 
 
 
 
 Всеукраїнський  день бібліотек – це  не тільки професійне  свято  бібліотекарів, це свято всіх читачів, свято – книги.
Зі святом Вас, шановні колеги і наші користувачі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар