пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Забуттю не підлягає


…Великий боже, ми з твоєї згоди
Проходимо дорогу в Бабин Яр,
Де смертно ти поєднуєш народи,
Щоб зберегти життя й свободи дар…



                 Дмитро Павличко




  Тема трагедії Бабиного Яру сьогодні дуже актуальна, оскільки вона тісно пов’язана з питаннями патріотизму, самопожертви в ім’я високої ідеї, єдності нації, її політичної свідомості.







  В бібліотеці відбулися  перегляд і обговорення презентації «Трагедія Бабиного Яру»  та  книжкової виставки  «Бабин Яр: забуттю не підлягає», присвячених 75-й річниці вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру (29-30 вересня 1941 року), під час яких ознайомилися з   хронологією  цих страшних подій.





  Бабин Яр  став всесвітньо відомим через масові розстріли  під час німецько ­ -фашистської окупації Києва у 1941–1943 роках мирного населення , переважно євреїв,  циган, радянських військовополонених , а також партійних та радянських активістів, «саботажників», порушників комендантської години та людей, що не схилили голови перед ворогом. 




Ми звернули увагу користувачів на необхідність збереження миру у всьому світіна  непримириме  ставлення до нацизму як ідеології, ворожої самому  життю,  що несе страшні наслідки для всього людства.







Сьогодні ми розділяємо біль єврейського народу, який зазнав непоправних втрат під час німецької окупації України, та схиляємо голови в пам'ять за кожною жертвою Бабиного Яру.





Немає коментарів:

Дописати коментар