понеділок, 2 березня 2015 р.


Люди!
Покуда сердца стучатся, —
Помните!
Какой ценой завоевано счастье, —
Пожалуйста, помните! 

                                                                              (Р. Рождественский)
Однією із жахливих сторінок  ХХ ст. є Друга світова війна 1939 – 1941рр., яка торкнулася і нашої країни. В 1941 році гітлерівська Германія напала на Радянський Союз. Важкий шлях визволення країни тривав з 1941 по 1945рр. Не щезне з памяті людської , не піде в забуття великий подвиг  великого народу. Не можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших, хто вирвав перемогу у жорстого, цинічного ворога.
2015 рік – це особливий рік, це рік увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, ушанування пам'яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини  та  ветеранів війни .
В Березанській районній бібліотеці для дітей в рамках підготовки до святкування 70-річчя Перемоги у  Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років стартував  Марафон пам’яті «70 кроків до Перемоги» до якого долучилася і наша бібліотека, а також взяла участь у Всеукраїнському сімейному  конкурсі «Книга пам’яті мого роду». 
  Діти з батьками писали твори про подвиги своїх рідних та близьких людей, про їхні  нагороди.
Наш обов'язок перед поколінням переможців - зберегти історичну пам'ять про Велику Вітчизняну війну, не залишити в забутті жодного загиблого солдата, віддати данину вдячності за героїчний подвиг ветеранам і трудівникам тилу  в імя майбутніх поколінь та миру на землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар