пʼятниця, 27 березня 2015 р.



Всесвітньою столицею книги в 2015 стане південнокорейський Інчхон


Учні 7-8 класів здійснили відео-подорож  «Книжкова столиця світу 2015 року - місто Інчхон» (Південна Корея). Під час подорожі діти дізналися, чому м.Інчхон  було  обрано Всесвітньою столицею книги та які ще міста носили цей титул, а також познайомилися з самим містом.

Інчхон-Всесвітня столиця книжки 2015 року.
Такий статус організація ЮНЕСКО надала південнокорейському місту, з огляду на високий рівень програми з популяризації культури читання серед молоді та вразливих груп населення.


Переможця в ряду інших міст обирали представники оргкомітету ЮНЕСКО спільно з провідними професіональними асоціаціями книжкової індустрії, зокрема з Міжнародною асоціацією видавців, Міжнародною федерацією книгопродавців і Міжнародною федерацією бібліотечних асоціацій та установ.

Інчхон став 15-ю Всесвітньою столицею книги. В 2013 році це звання носив Бангкок (Таїланд), а в 2014 році книжковою столицею був нігерійський Порт-Харкорт. Раніше столицями книги визнавалися Мадрид (Іспанія), Олександрія (Єгипет), Нью-Делі (Індія), Антверпен (Бельгія), Монреаль (Канада), Турин (Італія), Богота (Колумбія), Амстердам (Нідерланди), Бейрут (Ліван) , Любляна (Словенія), Буенос-Айрес (Аргентина) і Єреван (Вірменія).





Немає коментарів:

Дописати коментар