середа, 27 березня 2024 р.

Живуть в казках дива

 

   Казка…Як багато доброго, таємного, цікавого зберігає в собі це слово. Кожен з нас, як був малюком, із задоволенням слухав, коли йому читали чи розповідали казки. Правильно говорять: «Тисячі речей забудете, а тих хвилин, коли вам люба мама чи бабуся розповідали казки, не забудете  до смерті».
   З дитинства і до старості  людина захоплюється казкою та у найпотаємніших куточках своєї душі вірить у фантастичні дива, які через століття несуть у світ добро і милосердя.


   Для членів гуртка «Джерельце» завідуюча  бібліотекою Марія  Степанівна Сидорчук    провела казкотерапію   «Живуть в казках дива». Під час заходу діти  читали казки в ролях, вгадували героїв казок, розповідали свої улюблені казки, про які чули в дитинстві, малювали до них малюнки. 
   Казкотерапія  в цей важкий для країни час грає важливу роль. Казка заспокоює дитину, знижує в дітей рівень тривожності, допомагає долати різноманітні страхи, вчить дітей переборювати труднощі, уможливлює адаптацію до колективу, вчить спілкуватися з іншими – дружити, любити, ділитися. Казкотерапія дає можливість покращити емоційний стан, подолати психосоматичні розлади та зменшити напругу.

     
 

Немає коментарів:

Дописати коментар