пʼятниця, 22 вересня 2023 р.

Це нашої історії сторінки

 

Починаючи з 2001 року 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави, встановлений Указом Президента № 1020/2001 від 30.10.2001.
День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя.

На території, захопленій ворогом, у відповідь на запроваджений «Новий порядок» поширився антифашистський рух Опору. Однією з груп руху Опору, була група  партизанського і підпільного руху, яка була найефективнішою.

   В бібліотеці до Дня партизанської слави організована патріотична виставка -діалог  "Герої тривожних світанків", яка розповідає  про мужність, стійкість та героїзм партизанських загонів та підпільних організацій у роки Другої Світової війни, про неоцінений внесок у наближенні Великої Перемоги над нацизмом. Користувачі бібліотеки зможуть ознайомитися з документальною та художньою літературою, що присвячена даній тематиці, а також детальніше ознайомитись з підпільними організаціями, що діяли на території Миколаївської області.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар