середа, 8 березня 2023 р.

Internamional Women`s Day


   Сьогодні  8 березня - улюблене  свято  жінок.
 В бібліотеці до Міжнародного  жіночого  дня  відбулось засідання жіночого клубу «Гармонія»  на тему: «8 березня: традиції святкування свята жінок в Україні і світі».

 Бібліотекар познайомила присутніх з історією  створення цього свята, з його традиціями, зі 
святкуванням  його у інших країнах світу. А також приділялась увага питанню, чи потрібно святкувати 8 березня взагалі?
   І нам, як жінкам, соромно і неприємно  читати і слухати різні теревені про те, чи святкувати це свято, а  чи його скасувати. Не кожна жінка - мати, дружина, кохана. Не в кожної жінки є кому дарувати квіти.  8 березня - це єдиний день, коли жінка може отримати квіти, як говорив один мультиплікаційний герой: «просто так» або почути: "Шановна, зі святом Вас!" І не потрібно цей день, це свято пов’язувати з політикою. Поважайте Жінку.
   Міжнародний жіночий день, повна назва Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир - це свято, яке відзначається щорічно 8 березня. Подія відзначається на згадку про культурні, політичні та соціально-економічні досягнення жінок.
   До Міжнародного жіночого свята в бібліотеці підготовлена цікава виставка  «Книга з жіночим ім’ям». Це добірка книг, в яких згадуються жіночі імена. Це твори і для дорослих, і для дітей.
 Тож запрошуємо вас, друзі, до нашої бібліотеки, де на вас чекають цікаві і захоплюючі твори.



Любі жінки! Зі святом Вас!



Немає коментарів:

Дописати коментар