четвер, 23 березня 2023 р.

Читайте з нами українське!

 

    Бібліотеки  КЗ «Коблівська публічна бібліотека Коблівської сільської ради» долучаються до  однієї із наймасштабніших книжкових подій року – Всеукраїнського тижня дитячого читання, який цьогоріч проходитиме під гаслом: «Читайте з нами українське!»
    Впродовж тижня, з 23 по 30 березня, у бібліотеках проводяться  різноманітні літературні ігри, вікторини, акції, флешмоби, цікаві зустрічі з книгами, тощо.

 

   

 В Коблівській бібліотеці свято розпочалося з історії виникнення Всеукраїнського дитячого читання. А також діти  відправилися в далеку захоплюючу подорож у минуле  книги, розкрили  історію її виникнення.






  Що ж таке книга? Книга – це велике диво, створене людиною. Ще не вміючи читати, ми розглядали малюнки до казок, слухали цікаві історії, які читали нам мами. Щодня ми маємо справу з книгою в школі та вдома. Про все ми дізнаємося з книг. За допомогою них ми можемо зазирнути у майбутнє, дізнатися, як жили у сиву давнину, якими були древні цивілізації.

  



   Якою ж була перша книга? Чи було її надруковано, чи написано від руки, з чого її було зроблено?

    Ось на такі питання давали діти відповіді, шукаючи підказки на стенді серед сучасних книжок.



Історія свята    

     Вперше це свято було започатковано та проведено 26 березня 1943 р. за ініціативи дитячого 
письменника Льва Кассиля під назвою «Книжкові іменини». Участь у першому Тижні брали: Самуїл Маршак, Сергій Міхалков, Агнія Барто та ін. З 1944 р. Тиждень отримав статус Всесоюзного та почав називатися Всесоюзний тиждень дитячої та юнацької книги.
    У 1945 р. заходи в рамках Тижня вперше відбулися у Києві, його гостями стали Петро ПанчМикола Бажан, Іван Багмут.
    З 1993 р. на виконання спільної постанови Міністерства культури УкраїниМіністерства освіти УкраїниМіністерства України в справах молоді і спорту, Товариства книголюбів України, Спілки письменників України, Міжнародної асоціації українських дитячих письменників, видавців, діячів культури, Дитячого фонду України, видавництва дитячої літератури «Веселка» № 2/12-Г від 22 лютого 1993 р. «Про проведення Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги» даний захід визначено як Всеукраїнський. Зазначеною постановою започатковано проведення Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги під час шкільних весняних канікул та затверджено Положення про Всеукраїнський тижня дитячої та юнацької книги.
      У 2008 р., відповідно до наказу Міністерства культури і туризму України № 264/1/15-08 від 18.03.2008р. «Про проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання», захід перейменовано у Всеукраїнський тиждень дитячого читання.
     Кожного року Тиждень дитячого читання стартує в усіх регіонах України. У ці дні в усіх спе  ціалізованих бібліотеках України для дітей відбуваються різноманітні заходи.
Любі друзі, ми запрошуємо вас до нашої бібліотеки





                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             


Немає коментарів:

Дописати коментар