середа, 13 липня 2022 р.

Від А до Я


Не бійтесь заглядати у словник,

Це пишний сад, а не сумне провалля.

М.Т. Рильський



    Кожна людина бажає користуватися популярністю в суспільстві. Кожен хоче, щоб до нього прислухалися, звертали на нього увагу і визнавали його правоту в деяких випадках. Але просто так такого положення не досягти, необхідно прикладати деякі зусилля, розвиватися в моральному плані і розумовому плані. Нерідко можна почути, що для такого розвитку необхідно багато читати, в тому числі і художню літературу. 

    Але варто нагадати про ще одну складову розумового розвитку – про читання словника.
   Тож працівники бібліотеки, з метою: дати   уявлення про довідкову    літературу, розкрити її значення в житті людини; навчити користуватися словниками, довідниками, енциклопедіями; удосконалювати навички роботи з ними; навчити здобувати якнайбільше інформації самостійно, провели для наших юних відвідувачів бібліотечний урок  «Твої друзі - словники».  Діти із задоволенням брали участь у іграх:  «Утвори слова»,  «Назви антоніми», у вправах: «Назви правильно»,  «Знайди помилку»,  відгадували загадки   «Відгадай назву». А також ознайомилися з книжковою виставкою – словник  «Від А до Я».

Наприкінці заходу присутні  зробили висновок, що без словників мова людини залишається примітивною і придатною лише для побутового спілкування, а якщо людина вивчає словник, кожен день запам’ятовує нові слова і вираження, то вона збагачує своє мовлення і свою думку. Бо кожна людина, яка прагне принести користь самій собі і суспільству навколо себе, просто зобов’язана збільшувати свій словниковий запас, а тому повинна регулярно користуватися словником.


А ви, що думаєте, друзі?

Немає коментарів:

Дописати коментар