субота, 18 грудня 2021 р.

Наближається святковий зимовий час...


    Чимало є свят взимку, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.
     Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Це довгожданий день року, адже невідомо, що на тебе чекає – подарунок, а чи може різочка?! Слухняних діток під подушкою чекають гостинці, а от бешкетникам варто задуматися про свою поведінку та чекати в подарунок тільки різочку.
    Про Святого Миколая, про дива, які він творить,  ви дізнаєтесь, любі наші маленькі користувачі, з літератури, яка надійшла до нашої бібліотеки.

          «Подарунок від Святого Миколая»
 Це нова дитяча книга української письменниці Дзвінки Матіяш з гарними ілюстраціями Наталії Олійник.
    Це історія про хлопчика Олеса, який з нетерпінням чекає на прихід святого Миколая. Але після розмови з однокласниками у нього виникають сумніви: можливо, доброго дідуся насправді не існує? Може це батьки кладуть подарунки під подушку?
    Але дива відбуваються тоді, коли на них вже й не чекаєш: хлопчик отримує запрошення на незвичайну подорож у часі, до якої захочуть приєднатися не лише діти, а й дорослі. 

                           «Лист до Миколая»
     Авторка  цієї книги, Юлія Смаль,  у поетичній формі знайомить маленьких читачів з улюбленим святом українських дітей.
  Що бажають отримати діти від Святого Миколая, про що просять його у своїх листах? Віршик Юлії Смаль у художньому оформленні Марти Кошулінської розповідає про незвичайне бажання одного хлопчика, який хотів отримати під подушку… Хоча ні, краще почитайте!



     «Книжка, яку треба прочитати до дня Святого Миколая»
 Читання цієї книги наповнить ваш будинок атмосферою передчуття свята, ароматом медового печива (миколайчиків) та співом святкових пісень. Читаючи її, ви дізнаєтесь, хто такий святий Миколай, чому він приносить подарунки, а також познайомитесь  з традиціями підготовки до свята. А ще вам у простій та доступній формі спробують пояснити його глибокий зміст. Адже добро і милосердя — набагато важливіше за подарунки, а хороші справи потрібно робити протягом усього року.   
   Вдало підібрані розповіді, вірші та легенди від цілої плеяди авторів (Асі Васінської, Кляри Гайнер, Віри Паронової, Руслани Назаренко та інших) та яскраві ілюстрації від Світлани Рудікової сподобаються вам, дітки, та дорослим. 

 «Подорож листа»
  Ця чудова книжечка з акварельними ілюстраціями Даші Ракової відноситься до особливої ​​серії книг - білінгвів. Тобто історія розповідається двома мовами одночасно: однією сторінкою — українською, іншою — англійською, щоб діти, насолоджуючись читанням, удосконалювали знання іноземної мови.
   «Подорож аркуша» — це історія про заповітне бажання однієї маленької дівчинки, про яку вона написала Святому Миколаю. Але з листом сталася неприємність: він застряг у поштовій скриньці. Як йому вдасться вибратися звідти і через які випробування доведеться пройти на шляху здійснення мрії дівчинки? Автор обіцяє захоплюючу подорож та незабутні емоції читачам.

  "Від Миколая до Різдва" 
   Ця кольорова красива збірка стане справжнім путівником за традиціями та особливостями святкування зимових свят – від Миколи до Різдва.
    У ній зібрані як авторські поезії, так і народні колядки, щедрівки, які перетворюють звичайні буденні речі на чарівні та неповторні події.
    Автори запевняють: День святого Миколая в давнину вважався веселим народним святом. Як же його святкували наші предки? Відповідь маленькі читачі знайдуть на сторінках цієї книги.

 «Гостинці з Ялинового лісу: казка-розмальовка до свята Миколая із завданнями й англійськими словами»

    Виявляється, у Святого Миколая є помічники — звірята, що мешкають у ялиновому лісі. Напередодні іменин зайнятого діда вони печуть святкове ароматне печиво.
    А малюки можуть допомогти їм у цьому. Адже автори цієї незвичайної казки-розмальовки підготували для дітей різноманітні творчі завдання. До того ж, малюкам пропонують стати ілюстраторами книги, розмальовуючи персонажів та домальовуючи малюнки Катерини Степанищев. А ще разом із жителями ялинового лісу малюки зможуть вивчати іноземні слова! 

«Прийди до нас, Миколаю»

   Ця збірка оповідань про Святого Миколая запрошує дітей молодшого та середнього шкільного віку насолодитися затишком передріздвяної доби. Історії тут не лише світлі та щирі, а й повчальні: вони покажуть дитині, як доброта та добрі вчинки можуть змінити світ на краще.


 Ну ось, друзі, ви ознайомилися зі святковими книгами - залишилося лише вибрати якусь одну, влаштуватися зручніше і поринути у незвичайні пригоди разом із героями.



Немає коментарів:

Дописати коментар