середа, 1 грудня 2021 р.

СНІД - хвороба віку


 Задумаймося, люди, над бідою,
Що полонила світ наш, як каліку.
Ви не обходьте хворих стороною,
Та знайте - СНІД - хвороба віку.
 

Одна з проблем, яка  нас хвилює найбільше - це наркоманія та ВІЛ/СНІД. У 1988 р. Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов’язано було з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) набув масштабів пандемії. Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.

   До цієї дати для відвідувачів книгозбірні бібліотекарі провели інформаційну хвилину  «1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом». Крім того в приміщені бібліотеки підготовлено виставку-ознайомлення «СНІД: секретні матеріали», яка допомагає отримати знання  про шляхи передачі ВІЛ-інфекції та профілактичні заходи, що здатні захистити від зараження.

   Найбільше від поширення цього небезпечного захворювання страждає молодь - це люди віком від 18 до 30 років.


У цей день чимало людей на всій планеті прикріплюють до одягу червону стрічку як символ усвідомлення важливості проблеми СНІДу та наркоманії... як символ протесту проти дискримінації щодо ВІЛ-позитивних людей.
 Як символ надії на те, що людство обов’язково переможе цю хворобу. Адже наркоманія та СНІД — це «зброя масового знищення» людей.
Сьогодні у вирії подій, що відбуваються у світі, людина забуває про проблему СНІДу, сподіваючись, що вона її не торкнеться.
Але з кожним роком все більше і більше людей стає ВІЛ інфікованими, в тому числі і дітей. Сотні тисяч нікому не відомих, а завтра це може бути  будь хто з нас. СНІД забирає життя незалежно від раси, віри, національності, статі, багатства. СНІД і далі забирає життя молодих, талановитих,
Життя своє ви бережіть і СНІДу завжди «Ні!» кажіть!

Захід відбувся з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних норм Міністерства охорони здоров'я України та згідно діючих обмежень  карантину.

 

Джерело:
Інтернетресурси





Немає коментарів:

Дописати коментар