середа, 13 жовтня 2021 р.

Тобі Україно, мій мужній народе.


Тобі Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи.
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була, Україно –
Моя Батьківщино!
 

  Осінь. Пора радості та смутку, пора спокою і тривог, найбагатша, найщедріша пора. Свічками запалахкотіли берези, вбралися в золоті шати красені-клени, а осокори вже скинули своє золотисте вбрання.

   14 жовтня – величний і багатий на свята день. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.
   З 2014 року, саме на Покрову Пресвятої Богородиці Президент України Петро Порошенко встановив щорічно відзначати — День захисника України.  А  президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» № 1643-ІХ, який парламент ухвалив 14 липня 2021 року.    Документ сприятиме гендерно збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців у захисті нашої країни та належному вшануванню воїнів обох статей. Адже багато жінок нарівні з чоловіками беруть участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України.

     А хто ж вони захисники України? Про історію  захисників  України, що сягає часів давньої, про тих, хто несе та ніс нелегку військову службу та відстоює територіальну цілісність України, про своїх односельців, учасників АТО, дізналися наші користувачі з історичного  екскурсу «Від козаків до кіборгів», який провели працівники бібліотеки разом з членами гуртка "Джерельце" та з книжкової виставки «Життя -Україні, честь - собі».

     Особливо дітей вразив подвиг нашого односельця Шкапоєда Костянтина Васильовича, який народився селі Виноградне (Ленінка)  Миколаївської  області. Він учасник АТО,  доброволець 34-го батальйону 57-ї бригади.  Костянтин був спочатку кулеметником, потім його призначили командиром відділення. (https://www.facebook.com/hero.ukraine/posts/877247752446869/)

   У 2017  році Костянтин  Васильович  був важко поранений, куля потрапила в голову. Його прооперували досвідчені нейрохірурги  в мобільному госпіталі Покровська.
Нагороджений у 2017 році орденом «Народний Герой України». Як сказано в положенні про цю відзнаку, вона вручається за видатні заслуги в обороні незалежності України.
     Ми пишаємося тим, що на нашій Коблівщині є такі люди - справжні     захисники Батьківщини!


Джерело:
Інтернетресурси


Немає коментарів:

Дописати коментар