вівторок, 9 березня 2021 р.

Шевченкова весна

Знову прийшла на землю шевченкова весна. 9 березня виповнюється 207 років від дня народження Т.Г. Шевченка. Він прожив коротке і, вкрай, важке життя. Із своїх 47-и років - 24 роки був кріпаком, 17 – невільником у засланнях  під наглядом жандармів. і тільки 10 років – вільною людиною. І в цих несприятливих умовах  Тарас створив свій безсмертний «Кобзар», написав декілька томів прозових і драматичних творів, став Академіком Академії мистецтв.


Доля Тараса і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі:

 «Свою Україну любіть,
Любіть її …
Во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть!»


В бібліотеці відбулась промоакція  до Шевченківських днів «Читаєм про Шевченка вголос». Користувачі закладу  переглянули презентацію «Вшанування пам'яті Т. Шевченка   в Україні та Миколаївщині», познайомилися з біографією поета, його творчістю, з книжково-ілюстративною виставкою «Пам’ятаю сина України». 

   Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. 
Також бібліотекар Наталя Вікторівна ознайомила користувачів  з новою книгою, яку ми отримали від УІК , "Шевченко. Сучасна біографія"  С.Росовецького. Для шанувальників Т.Шевченка ця книжка стане джерелом співпереживань, несподіваних біографічних відкриттів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар