понеділок, 22 березня 2021 р.

Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги

  За доброю традицією, під час весняних шкільних канікул проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Свято дитячої книги було започатковано ще у 1943 році  дитячим письменником Львом Кассилем під назвою « Книжкові іменини». В той непростий час, обпалений крилом війни, приділялась велика увага дитячій книзі і вже 78 роки  несе це свято радість читання,спілкування з творцями книги, розширює дітям кругозір. В незалежній Україні свято Всеукраїнського тижня започатковано 22 лютого 1993 року.

   Його завдання — заохочення дітей до читання, виховання в учнів любові до книги, культури читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури. Звичайно, провести всі заплановані заходи в повну силу не вдасться, в зв’язку з карантинними обмеженнями, але ми ж бібліотекарі, а тому можемо знайти вихід з будь-якої ситуації. 
  «Через книгу побачений світ», під такою назвою розпочався Тиждень в бібліотеці.
 Перший день ми почали з книжкової викладки--презентація «Меню для книгоїда», на якій представили книжки від Українського інституту книги для гурманів на будь-який смак. Тут були і детективи, і казки, і книги жахів. Відвідувачам цієї виставки ми пропонували вибрати літературу до смаку, відповідали на питання, які їх цікавили.





Немає коментарів:

Дописати коментар